Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΧανιά: Δασκάλα πηγαίνει κάθε ΣΚ για μάθημα στο σπίτι του 6χρονου Φώτη...

Χανιά: Δασκάλα πηγαίνει κάθε ΣΚ για μάθημα στο σπίτι του 6χρονου Φώτη με μεταμοσχευμένο συκώτι

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της κατ’ οίκον διδασκαλίας για τον 6χρονο Στέλιο από τον Αποκόρωνα.

Η ιστορία του παιδιού που περίμενε για μήνες μια δασκάλα στο σπίτι, καθώς λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού απαγορεύεται -για την ώρα- να φοιτήσει στο σχολείο συγκίνησε την κοινή γνώμη και η δημοσιοποίησή της ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά των φορέων στα Χανιά.

1672215949726

Μιλώντας στο zarpanews.gr η μητέρα του παιδιού, εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς εδώ και δύο εβδομάδες μία νηπιαγωγός από τα Χανιά μεταβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι της οικογένειας και εισάγει το παιδί στην ύλη του νηπιαγωγείου αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, με στόχο από Σεπτέμβρη με το καλό να μπορέσει να εγγραφεί στο δημοτικό σχολείο.

stelios1

Η ίδια, μεταφέρει τις ευχαριστίες της τόσο στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας που κατάφερε να δώσει τελικά λύση παρά τις καθυστερήσεις, όσο και στους φορείς του Αποκόρωνα που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

stelios2

Ειδική αναφορά αξίζει στις εκπαιδευτικούς εκείνες που ήρθαν σε επαφή μαζί της μετά το ρεπορτάζ του zarpanews.gr δηλώντας διαθεσιμότητα να προσφέρουν εθελοντικά διδασκαλία στο παιδί. Όπως σημειώνει η μητέρα του Στέλιου, η προσφορά τους ήταν πραγματικά συγκινητική, ωστόσο αυτό που επιθυμούσε η οικογένεια ήταν να δοθεί θεσμικά λύση όπως το παιδί δικαιούται και ο νόμος ορίζει.

stelios 3 696x529 2

Τα πιο σημαντικά