Χαμός με την ανάρτηση της Λούκας Κατσέλη για την Έφη Αχτσιόγλου

14 Ιουλίου, 20234:13 ΠΜ

Η ανάρτηση της Λούκας Κατσέλη για την Έφη Αχτσιόγλου

Με ανάρτηση της στο Facebook, η πρώην Υπουργός τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου

Ολόκληρη η ανάρτηση της Λούκας Κατσέλη:

Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou: Μια αξιόλογη γυναίκα που πήρε τη γενναία απόφαση να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την Προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μια γυναίκα με αποδεδειγμένο θετικό αποτύπωμα στην πολιτική: Ως επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης του Υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς και Υπουργός Εργασίας από το 2016-2019 κατάφερε να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Έχοντας προσωπικά διαγραφεί 2 φορές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός μου λόγω της προάσπισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, η επιτυχία της Έφης ήταν και για μένα δικαίωση..
Μια γυναίκα με στέρεη επιστημονική συγκρότηση: Αριστούχος απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο δημόσιο δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες και από το 2015 διδάκτορας νομικής στο εργατικό δίκαιο με τιμητική διάκριση.
Μια γυναίκα, που αν και νέα, έχει κολλήσει ένσημα: δικηγορία στη Θεσσαλονίκη, διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός στο Ευρωκοινοβούλιο, επιστημονική συνεργάτις στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Πέρα από την άσκηση αποτελεσματικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης που αποτελεί προϋπόθεση για την στήριξη της δημοκρατίας, οι προκλήσεις και οι ευθύνες μπροστά είναι μεγάλες τόσο για τη χώρα όσο και για τον προοδευτικό χώρο:
ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου βιώσιμης παραγωγικής ανασυγκρότησης με διατήρηση της κοινωνικής συνοχής,
ανάγκη ιεράρχησης προτεραιοτήτων, πολιτικών και μέτρων πολιτικής στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται,
ανάγκη προσδιορισμού της ιδεολογικής ταυτότητας και των στόχων μιας σύγχρονης προοδευτικής παράταξης,
ανάγκη κατάλληλης στελέχωσης και αναδιοργάνωσης του κόμματος,
Έφη, καλή επιτυχία και καλή δύναμη…

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News