Χαμός με τα ραντεβού εμβολιασμού για τους 30 έως 39 ετών – Πάνω από 90 χιλιάδες ραντεβού σε 24 ώρες

28 Απριλίου, 2021 6:16 ΜΜ
More videos

Πάνω από 90.000 ραντεβού για εμβολιασμό είχαν κλειστεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, μέχρι χθες το βράδυ, στην ηλικιακή ομάδα 30-39.

Οι εκτιμήσεις λένε πως η συμμετοχή της εν λόγω ηλικιακής ομάδας θα είναι σημαντική στον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, εξαιτίας και του ότι τα ραντεβού προγραμματίζονται πολύ γρήγορα, ακόμη και την επόμενη ημέρα, λόγω των πολλών αδιάθετων δόσεων.

Την ίδια ώρα, η δυνατότητα για μείωση του χρόνου που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο δόσεις, δηλαδή από τις 12 στις 8 εβδομάδες εάν κάποιος το επιθυμεί, θεωρείται επίσης πως θα επιταχύνει την εμβολιαστική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει και η πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η διαδικασία είναι η ίδια, δηλαδή όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Πώς επισπεύδεται η δεύτερη δόση με AstraZeneca

Αν κάποιος έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση και έχει το ραντεβού της δεύτερης δόσης, μορεί να μπαίνει στην πλατφόρμα και να φέρνει νωρίτερα το ραντεβού του έως το διάστημα των 8 εβδομάδων.

Για όσους εκκρεμούν και τα δύο ραντεβού, και της πρώτης και της δεύτερης δόσης ή αυτοί που θα κλείσουν ραντεβού, το σύστημα θα δίνει την ημερομηνία 11 εβδομάδες για τη δεύτερη δόση, αλλά από τη Μεγάλη Πέμπτη θα μπορούν και αυτοί να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να φέρνουν, αν επιθυμούν οι ίδιοι, το ραντεβού τους νωρίτερα, έτσι ώστε το μεσοδιάστημα να είναι στις 8 εβδομάδες.

Και με τα τέσσερα εμβόλια οι 45-49 ετών

Ακολούθως, το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Ακολουθήστε μας στο facebook: