Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΧαλκιδική: Η εστίαση των Νέων Μουδανιών βάζει ‘λουκέτο’ τη Δευτέρα

Χαλκιδική: Η εστίαση των Νέων Μουδανιών βάζει ‘λουκέτο’ τη Δευτέρα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου στα νέα μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση σε εμπόριο και εστίαση κατά τηςεξάπλωσης του κορωνοϊού.
– Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων προαναγγέλει δυναμική αντίδραση στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.
“Δσαρέσκεια και θυμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας. Ο κλάδος της εστίασης δοκιμάζεται, για μια ακόμη φορά στοχοποιείται και λαμβάνονται από την κυβέρνηση μέτρα που ισοδυναμούν με κλείσιμο των επιχειρήσεών του» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Οι ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες των καταστημάτων εστίασης των Νέων Μουδανιών δήλωσαν την αντίθεση μας προς τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τηρούνται από την 6η Νοεμβρίου. Θέλοντας να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία του θα κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι:

Αρνούμαστε να γίνουμε ελεγκτές των πελατών μας.
Αρνούμαστε να διώχνουμε τους πελάτες μας.
Αρνούμαστε να διαχωρίζουμε τους πελάτες μας.
Αρνούμαστε να επιτρέψουμε αναίτια να μειώστε την πελατεία μας.
Αρνούμαστε να επιτρέψουμε αναίτια να κλείσετε τα μαγαζιά μας.

“Τα καταστήματα εστίασης, στόχος των κυβερνητικών μέτρων από την πρώτη μέρα της πανδημίας, με καθολική αναστολή της λειτουργίας μας επί πολλούς μήνες, με μέτρα που περιορίζουν τους χώρους και τους πελάτες μας, τα οποία γίνονται ολοένα αυστηρότερα, με αλλεπάλληλους ελέγχους και δυσβάσταχτα πρόστιμα, παλεύουν δύο χρόνια τώρα να μείνουν «ζωντανά». ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Γι’ αυτό άλλωστε ουδέποτε τα καταστήματα μας αποτέλεσαν εστία μετάδοσης τη ασθένειας. Διότι τηρούμε όλα τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί έως τώρα.

Η κυβέρνηση, με τα νέα μέτρα που επιβάλλει, θα καταφέρει να διώξει τον κόσμο από τα μαγαζιά μας, να τον οδηγήσει στον συνωστισμό στα πάρκα, στις πλατείες, στα σπίτια και οπουδήποτε αλλού δεν τηρείται κανένα μέτρο, καταλήγοντας έτσι σε αντίθετα αποτελέσματα από «αυτά που εξαγγέλλει πως θέλει να πετύχει». Και παράλληλα οι δικές μας επιχειρήσεις θα αργοσβήνουν έρμαια των παραλογισμών της κυβέρνησης.
Για ποιον λόγο άραγε εφαρμόζονται τόσο αυστηρά μέτρα στην διασκέδαση και την αναψυχή του κόσμου, και δη σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, όταν σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας και κάποιοι άλλοι κλάδοι, ακόμα και ιδιωτικοί, δεν έχουν επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο;

Ζητούμε την άμεση ανάκληση των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν από 6 Νοεμβρίου 2021, κρατάμε τις επιχειρήσεις μας κλειστές την Δευτέρα, συστρατευόμαστε με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα και τα αιτήματα τους σαν πρώτο μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση και τα ταμεία της και επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια”.

Ανιδράσεις και από τον Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών

Ο Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών, εκφράζει την αντίθεση του στα νέα περιοριστικά μέτρα και  αφορούν την προσέλευση του αγοραστικού κοινού στα εμπορικά καταστήματα.

Το ΔΣ του Συλλόγου επισημαίνει τα εξής:

“Αναμφισβήτητα με τα μέτρα αυτά θα μειωθεί η αγοραστική κίνηση σε μια περίοδο, ενόψει εορτών, που όλα τα καταστήματα περιμένουν να δουλέψουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και επιπλέον καλούνται στο εξής καταστηματάρχες και εργαζόμενοι να γίνονται και ελεγκτές πιστοποιητικών. Αντιθέτως σε άλλους χώρους όπως π.χ. σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές δεν υπάρχουν περιορισμοί στην προσέλευση των καταναλωτών, κάτι που θα αυξήσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δεδομένου ότι πολλά προϊόντα που πωλούνται εκεί τα βρίσκουμε και στα εμπορικά καταστήματα. Αλλαγές και νέοι περιορισμοί και στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης ενώ οι καταστηματάρχες ξόδευσαν σημαντικά κεφάλαια το προηγούμενο διάστημα για να εξοπλίσουν ‘’νόμιμα’’ τους χώρους αυτούς. Εν ολίγοις θεωρούμε τα μέτρα παράλογα αφού για τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν προβλέπεται καμία απολύτως ρύθμιση ενώ συνωστίζονται σε αυτά καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση των μέτρων αυτών γιατί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν αντέχουν άλλο. Θεωρούμε άδικη και μη ισότιμη αντιμετώπιση εκ μέρους της πολιτείας τους διαχωρισμούς αυτούς εις βάρος του λιανεμπορίου που θα οδηγήσουν σε αθέμιτο ανταγωνισμό, διχόνοια και δεν θα έχουν αποτελεσματικότητα ως προς την ανάσχεση της πανδημίας αλλά θα ρίξουν κυριολεκτικά ταφόπλακα στα μικρά μαγαζιά του λιανεμπορίου.”Τα πιο σημαντικά