Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΧαλκίδα: Αυτό είναι το σημειωματάριο των εφοριακών της ΔΟΥ με τα ονόματα...

Χαλκίδα: Αυτό είναι το σημειωματάριο των εφοριακών της ΔΟΥ με τα ονόματα και τα ποσά -«Έχει λεφτουδάκια»

Ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για το φερόμενο κύκλωμα των εκβιαστών εφοριακών από τη Χαλκίδα είναι και ένα από τα σημειωματάρια, στα οποία οι εφοριακοί κατέγραφαν ονόματα και ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, που κατηγορούνται ως μέλη του κυκλώματος που δρούσε στη Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 88.795 ευρώ, καθώς και ένα σημειωματάριο, στο οποίο φέρεται πως αναγράφονται ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα μελών του κυκλώματος, εμπλεκομένων, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά δίπλα σε αυτά.

Στο σημειωματάριο φέρεται πως αναγράφονται τα ονόματα του 62χρονου λογιστή από το Επιμελητήριο, της «Λίνας», ενός 50χρονου υπαλλήλου της ΔΟΥ και ενός ακόμη ατόμου.

Παράλληλα, αναγράφονται και ποσά από 250 ευρώ έως 11.000 ευρώ, καθώς και ημερομηνίες από τις 4 Νοεμβρίου 2020 έως και τον Μάιο του 2024.

Σημειώνεται πως εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε τουλάχιστον 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Αυτό είναι το σημειωματάριο των εφοριακών που εκβίαζαν ιδιώτες και επιχειρηματίες:

mplokaki eforiakoi xalkida 2.jpg mplokaki eforiakoi xalkida 3.jpg mplokaki eforiakoi xalkida 1.jpg mplokaki eforiakoi xalkida 4.jpg

Ο διάλογος της διευθύντριας με τον λογιστή

Σε μία από τις φερόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η διευθύντρια με τον λογιστή που συμμετείχε στο κύκλωμα, συζητούν ενδεχομένως για κάποιο από τα θύματά τους. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης η προϊσταμένη της ΔΟΥ λέει πως ο … έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ, με τον λογιστή να σχολιάζει: «Α, έχει λεφτουδάκια».

Λογιστής: Ο … ήταν να έρθει, να πάρουμε τηλέφωνο τον … δεν ήρθε. Οπότε…
Διευθύντρια: Ο … έχει στην τράπεζα τώρα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
Λογιστής: Πόσα έχει;
Διευθύντρια: 75…
Λογιστής: Α, έχει λεφτουδάκια.
Διευθύντρια: Έχει λεφτουδάκια.
Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
Διευθύντρια: Ναι, έχει.
Λογιστής: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;
Διευθύντρια: Δεν ξέρω. Γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.
Λογιστής: Το ξανασκέφτομαι τώρα.
Διευθύντρια: Ναι, δεν ξέρω.
Λογιστής: Και εγώ αυτές τις επιφυλάξεις έχω.

Τα πιο σημαντικά