Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΧαλάει ο καιρός: Πέφτει ακόμα και 12°C η θερμοκρασία την Πέμπτη -...

Χαλάει ο καιρός: Πέφτει ακόμα και 12°C η θερμοκρασία την Πέμπτη – «Nτυθείτε πιο ζεστά» λέει ο Αρναούτογλου

Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη 09/11, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του καιρού από το Meteo.

Οι μέγιστες τιμές της δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 17-19°C στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, τους 20-22°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τα νότια της Πελοποννήσου, όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 24-25°C), τους 19-21°C στο Ιόνιο και τους 22-24°C στα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 09/11 σε σχέση με αυτήν της Τετάρτης 08/11.

Όπως φαίνεται, σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τους 8°C, με τη μεγαλύτερη πτώση να φτάνει ακόμα και τους 12°C.

kairos

Σάκης Αρναούτογλου: «Nτυθείτε πιο ζεστά»

Σε ανάρτηση προέβη και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σχετικά με την επερχομένη πτώση της θερμοκρασίας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων:

«Nτυθείτε πιο ζεστά (και ειδικά τα μικρά παιδιά) στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει πρόσκαιρα αλλά αισθητά εξαιτίας της πρόσκαιρης επικράτησης σχετικά δυνατών βοριάδων…»

Τα πιο σημαντικά