«Αγαπητέ μπαμπά, πρόκειται να με φωνάζουν πoρνη…»

11 Σεπτεμβρίου, 20164:04 ΠΜ

Το φιλμ δημιουργήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση CARE International που απαριθμεί 14 χώρες – μέλη και μέχρι σήμερα έχει πάνω από 2,7 εκατομμύρια προβολές στο youtube. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από το Care Norge ( Νορβηγία).

Στα social media εκατομμύρια χρήστες δείχνουν να έχουν ευαισθητοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό και να μιλούν για τη σεξουαλική βία. Υπάρχει ωστόσο και η μερίδα εκείνων που βρίσκουν το βίντεο άκρως σεξιστικό και προσβλητικό προς το αντρικό φύλο.

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας απευθύνεται στον μπαμπά της και  απαριθμεί ένα-ένα όλα τα πιθανά (κακά) πράγματα που θα μπορούσαν να της συμβούν στο πέρασμα των χρόνων, δίπλα στους άντρες! Γιατί κάποια αγόρια μαθαίνουν από τους μπαμπάδες τους ότι αντρισμός είναι  το χυδαίο βρίσιμο, το σεξ χωρίς συναίσθημα, η μείωση της προσωπικότητας μιας γυναίκας. Βασικά για πλάκα, αλλά…

Είναι εκείνο το κορίτσι που στα 14 της κάποιο αγόρι στο σχολείο θα την  αποκαλέσει «σκύλα» ή «πόρνη» δίχως λόγο και αιτία. Στα 16 της, λιώμα στο ποτό,  ένα τουλάχιστον αγόρι θα την πιέσει να κάνει έρωτα μαζί της. Στα 21 της θα τη βιάσει ο γιος του φίλου του πατέρα της.  Γιατί όλα τα σεξιστικά σχόλια γίνονταν στα νιάτα τους για «αστείο»… Μέχρι να διαμορφωθεί ο κακός χαρακτήρας.

Τέλος, θα κάνει σχέση με έναν άνθρωπο που θα τον αγαπήσει και εκείνος θα την αποκαλέσει πόρνη, γιατί πιέστηκε. Και θα τη δείρει και θα τη «σκοτώσει».

«Αγαπητέ μου πατέρα, θα γεννηθώ κορίτσι. Σε παρακαλώ, κάνε ό,τι μπορείς, ώστε αυτό να μην παραμείνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος από όλους», τον εκλιπαρεί. Για να μην υπάρξει βία σ’ αυτούς που δεν την έχουν ζήσει και να μην εκδηλωθεί ξανά σ’ αυτούς που την έχουν ήδη βιώσει.

Και να θυμάσαι, η λύση θα έρθει μέσα από εσένα. Η λύση είσαι ΕΣΥ. Μίλα, Αντέδρασε, Τρέξε μακριά… Για σένα, για εμάς.

Δείτε το βίντεο (ελληνικοί υπότιτλοι)

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News