Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
διεθνήBucketFeet: H startup που φέρνει την τέχνη στα παπούτσια σου!

BucketFeet: H startup που φέρνει την τέχνη στα παπούτσια σου!

Η BucketFeet είναι μια νεοσύστατη εταιρεία, όπου διάφοροι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μετατρέπουν τα παπούτσια σε καμβά και δημιουργούν περίεργα σχέδια με πλούσια χρώματα τα οποία στη συνέχεια τα πουλάνε.

Η BucketFeet έλαβε χρηματοδότηση ύψους 7.5 δισ. δολάρια από τις Jumpstart Ventures, Gordon Segal, και τον CEO της Crate & Barrel.

Οι δύο Αμερικανοί συνιδρυτές της BucketFeet συναντήθηκαν πριν από έξι χρόνια, ενώ ζούσαν στο Μπουένος Άιρες. Ο Raaja Nemani είχε παραιτηθεί από την προηγούμενη εργασία του το 2008 για να γυρίσει τον κόσμο με ένα σακίδιο, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει τη διδασκαλία παιδιών στην Αργεντινή.

Εκεί συναντήθηκε με τον Aaron Firestein, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη δική του εταιρεία η οποία ασχολιόταν με την διακόσμηση παπουτσιών.

Ο Nemani αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια από τον Firestein τα οποία και φορούσε σε όλη τη διάρκεια ου ταξιδιού του. Κάθε φορά που συναντούσε κάποιον, τα παπούτσια γινόντουσαν σημείο αναφοράς.

«Όταν οι άνθρωποι με ρωτούσαν για τα παπούτσια, δεν μίλαγα για τη μάρκα, επειδή αυτό πραγματικά δεν είχε σημασία πια. Μιλούσα για τον καλλιτέχνη, τον Aaron και την έμπνευσή του για το σχεδιασμό και τα χρώματα».

Αργότερα, ο Nemani πήγε να μείνει στη Μέση Ανατολή. Κάλεσε εκεί τον Firestein και τον ρώτησε αν ήθελε να μεγαλώσει την επιχείρησή του. Ο Nemani ήθελε να κάνει μια εταιρεία που θα συνδέει τους ανθρώπους μέσα από την τέχνη. Έτσι δημιούργησαν την BucketFeet.

static.squarespace

Η BucketFeet έχει παρουσία τόσο σε καταστήματα όσο και ηλεκτρονικά. Ωστόσο, πέρα από τα καταστήματα της Νέας Υόρκης και του Σικάγου που μπορεί να βρει κανείς τα παπούτσια, η εταιρεία υποστηρίζει πως θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 6 studio λιανικής πώλησης.

new-shoes

Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, η BucketFeet έχει υπερδιπλασιάσει το προσωπικό πλήρους απασχόλησης. Η εταιρεία πουλάει τα πάνινα παπούτσια της σε περισσότερες από 20 χώρες του εξωτερικού, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% των συνολικών πωλήσεων της BucketFeet.

bucketfeet

bucketfeet-1

bucketfeet-5

via

Τα πιο σημαντικά