Μπουτάρης: «Κατεβαίνουν οι τουρίστες στο αεροδρόμιο και νομίζουν ότι είναι στα Σκόπια»

13 Φεβρουαρίου, 2018 1:36 ΜΜ
More videos

Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι είναι σε άλλη χώρα, δήλωσε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Να αλλάξουμε το όνομα στο αεροδρόμιο Μακεδονία, λέει. Θύελλα από τις νέες δηλώσεις Μπουτάρη.

Οι νέες δηλώσεις Μπουτάρη προκαλούν αντιδράσεις καθώς ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι τα ονόματα πρέπει να αλλάξουν και στο αεροδρόμιο και στα ΚΤΕΛ. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι τουρίστες νομίζουν ότι βρίσκονται στα Σκόπια.

“Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια.

Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε”, είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

“Δεν βάζω ζήτημα αλλαγής”, λέει ο Γιάννης Μπουτάρης, “απλά επιβεβαιώνω ότι χάσαμε”. Το όνομα Μακεδονία το έχουν πάρει, σε όλες τις χώρες με αυτό το όνομα τους αποκαλούν, λέει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: