Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΜπουτάρης: «Και τι έγινε που είπα τα Σκόπια Μακεδονία»;

Μπουτάρης: «Και τι έγινε που είπα τα Σκόπια Μακεδονία»;

«Παγερά αδιάφορος» δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης για όσες αντιδράσεις προκλήθηκαν λόγω της δήλωσής του σε ΜΜΕ για τα Σκόπια, στην οποία αποκάλεσε τη γειτονική χώρα, Μακεδονία.

«Αυτόν τον περίεργο θόρυβο που δημιουργήθηκε επειδή είπα τα Σκόπια “Μακεδονία”, το περνάω παγερά αδιάφορος διότι η αναζωπύρωση τέτοιων περιστατικών μόνο κακό κάνει σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης καλύτερων σχέσεων» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Κάθε προσπάθεια σπίλωσης αυτής της κατάστασης είναι και εθνικά επικίνδυνη διότι η θέση της Ελλάδας είναι μια συνθέτη ονομασία. Όταν έχουμε τους εθνοκάπηλους οι οποίοι λένε αυτό είναι και τίποτα άλλο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κρατάνε στην επιφάνεια μια διαμάχη, που πρέπει να πάψει. Το θέμα με όλα τα βρισίδια που ακούω με αφήνουν παγερά αδιάφορo».

Επιπλέον ο Γ. Μπουτάρης μίλησε για το ταξίδι του στα Σκόπια και τις επαφές του εκεί: «Το ταξίδι ήταν συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Δημητρόφ, στη Θεσσαλονίκη. Έρχονται πάνω από ένα εκατομμύριο Σκοπιανοί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση. Όταν λέμε ότι θέλουν να γίνουμε Μητρόπολη των Βαλκανίων δεν γίνεται αυτό με τα λόγια. Πρέπει να αναπτύσσεις καλές σχέσεις και να είσαι μπροστά».

«Έχω μιλήσει πριν φύγω με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Νίκο Κοτζιά. Αυτός μας παρακινεί να κάνουμε τέτοιου είδους συνεργασίες με τα Σκόπια», πρόσθεσε.

Πηγή: cnn.gr

Τα πιο σημαντικά