Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε ανάποδα σε κεντρικό δρόμο και τράκαρε με λεωφορείο

19 Αυγούστου, 2017 5:35 ΠΜ
More videos

Μια εικόνα χίλιες λέξεις για τον Βουλευτή Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, ο οποίος σύμφωνα με το kavalapost αλλά και φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook, «Παγίδες πεζών στην Καβάλα» φαίνεται ότι ήταν ο υπαίτιος ενός τροχαίου ατυχήματος.

facebook

Ο Εμμανουηλίδης οδηγούσε το αυτοκίνητό του επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και επιχείρησε να στρίψει στο μικρό στενό μπροστά από το παλιό κατάστημα BodyLine, μια συνηθισμένη «τακτική» πολλών οδηγών που επιδιώκουν να σταθμεύσουν στο πάρκινγκ της «Ροδόπης», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Με τη διαφορά όμως, ότι είναι παράνομη μια τέτοια κίνηση καθώς το συγκεκριμένο στενό είναι μονόδρομος με αντίθετη κατεύθυνση.

Μάλιστα είναι και δρόμος διέλευσης του αστικού λεωφορείου. Ο οδηγός του λεωφορείου που κινούνταν στην αντίθετη λωρίδα της Ελ. Βενιζέλου δεν πρόλαβε, προφανώς, να πατήσει το φρένο με αποτέλεσμα να χτυπήσει το ΙΧ αυτοκίνητο στο πίσω μέρος του, σπάζοντας το πίσω δεξιό φανάρι του αυτοκινήτου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Δήλωση Εμμανουηλίδη: Δεν «μπήκα» ανάποδα σε μονόδρομο

Το kavalapost.gr επικοινώνησε με τον κ. Εμμανουηλίδη ο οποίος μάς περιέγραψε ακριβώς το τι έγινε, δίνοντας στο όλο συμβάν -και από «πρώτο χέρι»- μιαν εντελώς άλλη διάσταση η οποία, άλλωστε, έχει καταγραφεί ως συμβάν και από την Τροχαία Καβάλας που έσπευσε λίγο μετά στο σημείο του ατυχήματος.

Σαφώς και φταίω, αλλά…

«Ήταν λίγο μετά τις 09:30 το πρωί. Ήμουν παρκαρισμένος μπροστά στο περίπτερο απέναντι από το πάρκινγκ της »Ροδόπης» με κατεύθυνση προς το Φάληρο. Το λάθος μου ήταν ότι αμέσως μετά, θέλοντας να κατευθυνθώ προς την ανατολική πλευρά της πόλης, επιχείρησα αναστροφή επιτόπου. Βέβαια, προτού προχωρήσω, έλεγξα την κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα…

»Λόγω της ώρας, δεν είχε κίνηση ακόμα. Το πεδίο από το ένα ρεύμα ήταν τελείως »ελεύθερο», ενώ από το άλλο (από το Φάληρο προς το κέντρο) είδα να έρχεται το αστικό λεωφορείο από την οδό Τσολάκη με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα, κινούμενο προσεκτικά ανάμεσα στα παρκαρισμένα οχήματα και τα πλαστικά »κολωνάκια». Αφού σιγουρεύτηκα ότι έχω τον απαραίτητο χρόνο και ελεύθερο πεδίο, ξεκίνησα την αναστροφή…

»Για κακή μου τύχη, ακριβώς εκείνη την ώρα »έβγαινε» ένα αυτοκίνητο από το πάρκινγκ της »Ροδόπης». Βλέποντας ότι το λεωφορείο ακόμη δεν με είχε προσεγγίσει αρκετά, σταμάτησα για να δώσω τον απαραίτητο χρόνο στον οδηγό του αυτοκινήτου να »βγει» από τη Μητροπόλεως, αφήνοντας »εκτεθειμένη» επί της Βενιζέλου την »ουρά» του δικού μου αυτοκινήτου…

»Προφανώς, ο οδηγός του λεωφορείου -δεν ξέρω για ποιον λόγο- δεν με είδε! Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και βγήκα έξω για να δω τι είχε συμβεί. Το λεωφορείο δεν είχε φρενάρει καν! Αυτό άλλωστε πιστοποίησε και η Τροχαία που ήρθε λίγο μετά, αφού επί του οδοστρώματος δεν υπήρχε ίχνος από φρενάρισμα!

»Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να »μπω» αντικανονικά στη Μητροπόλεως για να παρκάρω το αυτοκίνητό μου στη »Ροδόπη». Άλλωστε, στις 10:00 είχα προγραμματισμένο ραντεβού με εκπροσώπους της Διοίκησης και των εργαζομένων στο Ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας…

»Το όλο θέμα »έληξε» μέσα σε λίγα λεπτά. Σαφώς και φταίω. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι πέρα και πάνω από αξιώματα και θέσεις. Ωστόσο, προτού »σταυρώσουμε» κάποιον, καλό θα είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και να μη »ζωγραφίζουμε» στόχους βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία»!

 [facebook] [kavalapost]
Ακολουθήστε μας στο facebook: