Μπορείτε να λύσετε αυτό μαθηματικό πρόβλημα που έβαλαν σε 8χρονους μαθητές;

21 Μαΐου, 2015 11:44 ΜΜ
More videos

Μπορείτε να λύσετε τον μαθηματικό γρίφο για παιδιά οκτώ ετών, που άφησε άναυδους γονείς και δασκάλους;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα ψηφία από το 1 έως το 9 στον πίνακα. Σας φαίνεται εύκολο; Δεν είναι.

Αυτό το μαθηματικό παζλ έχει γίνει πρώτη είδηση στο Βιετνάμ, καθώς θεωρήθηκε απίστευτα δύσκολο όχι μόνο για μαθητές δημοτικού αλλά και για ενήλικες με διδακτορικό στα μαθηματικά.

Το παζλ σας προκαλεί να συμπληρώσετε τα κενά με τα ψηφία 1 – 9, έτσι ώστε η εξίσωση να έχει νόημα, ακολουθώντας μια διαδοχική σειρά πράξεων – πρώτα πολλαπλασιάστε, δεύτερον κάντεδιαίρεση, μετά πρόσθεση και τέλος αφαίρεση.

Σύμφωνα με το VN Express, αυτό τον γρίφο κλήθηκαν να λύσουνμαθητές τρίτης δημοτικού στην πόλη Bao Loc στο Βιετνάμ. Δηλαδή, σε παιδιά που ήταν οκτώ ετών!

Αν και δεν απαιτούνται περίπλοκες μαθηματικές πράξεις το πρόβλημα είναι δύσκολο.

«Το πρόβλημα αυτό είναι δύσκολο ακόμα και για τους ενήλικες που είναι καλοί στα μαθηματικά» είπε ένας δάσκαλος, ο Tran Phuong, στο VN Express.

Και πρόσθεσε: «Έστειλα το πρόβλημα σε μερικούς ανθρώπους που έχουν διδακτορικό στα μαθηματικά και τα οικονομικά, αλλά ούτε εκείνοι μπόρεσαν να βρουν τη λύση».

Οι Βιετναμέζοι βάζουν τα γυαλιά σε Αγγλους και Αμερικανούς στα μαθηματικά

Το Βιετνάμ έχει πολύ καλές επιδόσεις στα μαθηματικά και κατατάσσεται 17ο στον κόσμο στα μαθηματικά και 8ο στον τομέα της επιστήμης, ξεπερνώντας πολλές δυτικές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (26ή και 20ή θέση αντίστοιχα) και τις ΗΠΑ (36η και 28η θέση αντίστοιχα).

Εσείς μπορείτε να λύσετε τον γρίφο; Αν ναι, στείλτε μας τη λύση και πού ξέρετε, μπορεί να γίνετε διάσημοι…

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: