Μπορείτε να λύσετε αυτόν τον γρίφο παρατηρώντας μία και μόνο λεπτομέρεια;

29 Δεκεμβρίου, 2016 6:59 ΜΜ
More videos

Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο γιορτών και να χαλαρώνουμε μαζεύοντας δυνάμεις για τον νέο χρόνο όμως πάντα υπάρχει χρόνος για λίγη εξάσκηση του μυαλού μας. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν σας προσκαλούμε να πάρετε τον ρόλο ενός αστυνομικού επιθεωρητή και να λύσετε τον παρακάτω γρίφο.

Ένας επιθεωρητής εργαζόταν την περίοδο των εορτών, όταν το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου τον κάλεσε το καθήκον. Επισκέφθηκε ένα διαμέρισμα, χτύπησε το κουδούνι και ένα λεπτό αργότερα ένας νυσταγμένος ιδιοκτήτης του άνοιξε. Ο επιθεωρητής αυτοσυστήθηκε και είπε:

«Πρέπει να ελέγξω εξονυχιστικά το διαμέρισμά σας. Ο γείτονάς σας ανέφερε ότι χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, ήρθε στο σπίτι σας για ένα πάρτι. Και ενώ τραγουδούσε μαζί με την οικογένειά σας δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έλαμπε από τα πολύχρωμα φωτάκια που αναβόσβηναν, εσείς διαρρήξατε το διαμέρισμά του και κλέψατε μεγάλο αριθμό πολύτιμων αντικειμένων.»

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του απάντησε:

«Αυτό δεν είναι αλήθεια! Η οικογένειά μας γιόρτασε την παραμονή των Χριστουγέννων στο σπίτι φίλων μας. Πήγαμε σε αυτούς το απόγευμα. Ίσα ίσα που πρόλαβα να στολίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας πριν φύγουμε. Επιστρέψαμε σπίτι πολύ μετά τα μεσάνυχτα και πέσαμε αμέσως για ύπνο. Αν θέλετε, μπορώ να ξυπνήσω τη γυναίκα μου και το γιο μου για να επιβεβαιώσουν όλα όσα σας είπα.»

«Δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτό», τον διέκοψε ο επιθεωρητής. «Είναι ξεκάθαρο σε μένα ότι ο γείτονάς σας είναι ένας ψεύτης.»

Πώς κατάλαβε τόσο γρήγορα ο επιθεωρητής ότι ο γείτονας είναι ψεύτης;