Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαBlue Horizon: Αλλάζουν χρώμα και όνομα στο Blue Horizon που δολοφονńθnκε ο...

Blue Horizon: Αλλάζουν χρώμα και όνομα στο Blue Horizon που δολοφονńθnκε ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης

Εργασίες επισκευής βρίσκονται σε εξέλιξη στο Πέραμα για το συγκεκριμένο πλοίο – Βάφεται εξ ολοκλήρου λευκό με αποτέλεσμα σχεδόν όλα τα διακριτικά στοιχεία της «Blue Star» να έχουν καλυφθεί

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» λέει συχνά ο λαός όταν θέλει να δηλώσει ότι κάποιος δεν αλλάζει αλλά παραμένει ίδιος.

Η παροιμία ταιριάζει απόλυτα και στις εργασίες επισκευής που πραγματοποιούνται εδώ και λίγες ημέρες στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος στο πλοίο «Blue Horizon» στο οποίο έχασε την ζωή του ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν ο ύπαρχος που έχει προφυλακιστεί μαζί με τον καπετάνιο, τον έσπρωξε ελάχιστα λεπτά πριν την αναχώρηση του πλοίου με αποτέλεσμα να βρεθεί στην θάλασσα και ν’ ανασυρθεί λίγο αργότερα νεκρός.

Φωτογραφίες των εργασιών στο πλοίο δημοσίευσε το ellinikiaktoploia.net. Σύμφωνα με το υλικό, το πλοίο βάφεται εξ ολοκλήρου λευκό με αποτέλεσμα όλα τα διακριτικά στοιχεία της «Blue Star» να έχουν καλυφθεί από το σκαρί του, όπως και τα σήματα της εταιρείας.

ploio-1
ploio-2
ploio-3
ploio-4

Καρέ-καρέ τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία

Οι πραγματικές διαστάσεις, καθώς και όσα συνέβησαν τα τελευταία δραματικά λεπτά της ζωής του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη αποκαλύφθηκαν μέσα από βίντεο που δημοσίευσε το protothema.gr, καθώς μέχρι κι εκείνη την ώρα κάποιοι προσπαθούσαν ν αποδώσουν την πτώση του σε ατύχημα.

Σύμφωνα με το βίντεο ένας άντρας προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο ενώ το πλήρωμα του Blue Horizon έχει λύσει κάβους. Ο αργοπορημένος επιβάτης προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα.

Κι ενώ ο 36χρονος έχει καταφέρει να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου, δύο άτομα από το πλήρωμα του Blue Horizon τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου! Ο άτυχος άντρας προσπαθεί να παραμείνει πάνω στον καταπέλτη και να μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει για Ηράκλειο, όμως οι δύο άντρες του πληρώματος τον σπρώχνουν ξανά βίαια για να τον πετάξουν από τον καταπέλτη και να τον βγάλουν από το πλοίο. Η προσπάθεια του άντρα είναι μάταιη, τα δύο μεγαλόσωμα μέλη του πληρώματος καταφέρνουν και τον απωθούν στα όρια του καταπέλτη, του οποίου το μέρος που ακουμπά στον λιμενοβραχίονα είναι αναδιπλούμενο.

Ο άντρας χάνει την ισορροπία του και πέφτει στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του μεγάλου επιβατηγού οχηματαγωγού που έχουν τεθεί σε λειτουργία για τον απόπλου. Ο άντρας μάχεται με τα κύματα, είναι άγνωστο αν έχει χτυπήσει και στο κεφάλι ή σε άλλο μέρος του σώματός του πέφτοντας από τον καταπέλτη στη θάλασσα και λίγο μετά ανασύρεται νεκρός ενώ το πλοίο Blue Horizon αποπλέει για Ηράκλειο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Τα πιο σημαντικά