Μπήκε στο ασανσέρ με τον Obama και απολύθηκε…

4 Νοεμβρίου, 2014 12:19 ΜΜ
More videos

Ο Kenneth Tate πέρασε χρόνια δουλεύοντας σε οικοδομές αλλά και φυλακές, και έτσι θεωρούσε ότι η τελευταία του δουλειά, στην οποία κέρδιζε 42.000 δολάρια το χρόνο ως φύλακας ασφαλείας στο Centers for Disease Control and Prevention ήταν η καλύτερη που είχε ποτέ.

Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν ένα απόγευμα, πριν από επτά εβδομάδες, όταν του ανέθεσαν να συνοδεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο Obama, ο οποίος επισκεπτόταν τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, για να ενημερωθεί για τον έμπολα.

Ο Tate ήταν υπερήφανος που τα αφεντικά του του είχαν εμπιστευτεί μια τόσο σημαντική αποστολή. Αλλά και ως αφροαμερικανός, γεννημένος στο Σικάγο, ήταν ενθουσιασμένος που θα συναντούσε τον πρώτο μαύρο Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο θαύμαζε βαθιά.

Όμως, όταν η επίσκεψη του Obama τελείωσε, για τον Tate, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για την απόλυσή του.

Ο λόγος; Καθώς η αυτοκινητοπομπή του Obama έφευγε από τα γραφεία του οργανισμού, ο Tate επιχείρησε να πάρει μία φωτογραφία με το κινητό του, ως ενθύμιο. Αυστηροί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών τον απομάκρυναν, λέγοντάς του ότι είχε πλησιάσει υπερβολικά στο “the Beast”, όπως αποκαλείται η προεδρική λιμουζίνα. Όταν οι πράκτορες ενημέρωσαν τους προϊσταμένους του Tate για το τι είχε συμβεί, εκείνοι εξοργίστηκαν.

Αλλά τις επόμενες ημέρες, διαπιστώθηκε ότι τα ολισθήματα του Tate ήταν ακόμα σοβαρότερα. Σε παραβίαση του πρωτοκόλλου των μυστικών υπηρεσιών, μπήκε στο ίδιο ασανσέρ με τον πρόεδρο ενώ είχε πάνω του το όπλο που του έχει δοθεί για τη φύλαξη του κτιρίου.

Και όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες το έψαξαν λίγο πιο βαθιά, διαπίστωσαν ότι ο Tate είχε συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, με κατηγορίες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την κλοπή και την επίθεση, αλλά ποτέ δεν καταδικάστηκε.

Την επόμενη μέρα, ο Tate απολύθηκε. Και δύο εβδομάδες αργότερα, ο 27χρονος γιος του, που δούλευε για επτά χρόνια στο C.D.C. απολύθηκε επίσης

Άνεργος πλέον, ο Tate θυμάται τώρα με λύπη την ημέρα που γνώρισε τον πρόεδρο. “Ήταν κάτι που άξιζε να το πω στη μητέρα μου. Εάν τον γνώριζα, όλα θα έκαναν τον κύκλο τους. Δεν ήξερα ότι θα ήταν η δουλειά μου”, λέει τώρα.

tro-ma-ktiko.blogspot.com