Μπέττυ Μπαζιάνα για τον διορισμό της: “Είμαι μια πολύ φτηνή επιλογή για το πανεπιστήμιο”

28 Σεπτεμβρίου, 2015 10:31 ΠΜ
More videos

Η Μπέτυ Μπαζιάνα απαντά για το διορισμό της. “Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα” αναφέρει σε συνέντευξη της.

Απάντησή σε όσους την επικρίνουν για τον διορισμό της ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δίνει η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να την κρίνουν γι’ αυτό που είναι η ίδια.

“Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι” δηλώνει η Μπέττυ Μπαζιάνα, σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, σε όσους την κατηγορούν πως επελέγη λόγω αυτής ακριβώς της θέσης της στο πλάι του πρωθυπουργού, για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Η Μπέττυ Μπαζιάνα, σε συνέντευξη της στη Real News, αναφέρει πως νιώθει “τιμή, γιατί ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά”.

Τονίζει σχετικά με το διαδικαστικό κομμάτι του διορισμού πως “έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα”.

“Τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή” συμπληρώνει κατηγορηματικά, θέλοντας να δείξει πως η επιστημονική της πορεία θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως του αξιώματος που μπορεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο μέλλον.

“Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας”, λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις κατηγορίες ότι πήρε τη συγκεκριμένη θέση ενώ παράλληλα εργάζεται και πως θα μπορούσε να εργαστεί κάποιος άνεργος, δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα.

“Έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα”, δηλώνει στη συνέντευξη της.

Δεν παραλείπει μάλιστα να στηλιτεύσει το ότι οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως οι Έλληνες ερευνητές (ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ) αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.

Η ίδια δεν διστάζει να αποκαλύψει πως το 2014 είχε γίνει δεκτή σε γνωστό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ως ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων και ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί εκεί. Ωστόσο προτίμησε να ασχοληθεί με την οικογένεια της.

“Οι εκλογές του Ιανουαρίου άλλαξαν την οργάνωση της οικογένειας και γι’ αυτό εγκατέλειψα την ιδέα της μετεγκατάστασης. Ίσως στο μέλλον… Ποιος ξέρει;” τονίζει συγκεκριμένα.

Ερωτηθείσα “γιατί το κάνει”, η Μπέττυ Μπαζιάνα απαντά: “Για τη διδακτική εμπειρία”, ενώ σχετικά με τον μισθό της, τονίζει πως είναι “μια πολύ φτηνή επιλογή για το πανεπιστήμιο”.

Η Μπέττυ Μπαζιάνα θα είναι δημόσιος υπάλληλος που θα αμείβεται βάσει νόμου με το 1/3 του μισθού του έκτακτου διδάσκοντα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα φτάνει καν για τις μετακινήσεις της.

Τι λέει γι’ αυτό η ίδια; “Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Η δουλειά αυτή δίνει πολύ μεγάλη χαρά”.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού θα συνδυάσει τα νέα της καθήκοντα με αυτά στο ΕΜΠ στο οποίο υπηρετεί ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό μετά την απόσπασή της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Για αυτό τον λόγο έχει ζητήσει από το Πολυτεχνείο υπηρεσιακή άδεια για τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μία ημέρα την εβδομάδα, χωρίς να παρακωλύεται η άσκηση τω καθηκόντων της στο ΕΜΠ.

Η κ. Μπαζιάνα θα συνδυάσει τα νέα της καθήκοντα με αυτά στο ΕΜΠ στο οποίο υπηρετεί ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό μετά την απόσπασή της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει από το Πολυτεχνείο υπηρεσιακή άδεια για τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μία ημέρα την εβδομάδα χωρίς να παρακωλύεται η άσκηση των καθηκόντων της στο ΕΜΠ.

Πηγή: Real News

Ακολουθήστε μας στο facebook: