Μπαλάφας: «Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές δεν το θέλουν οι πολίτες»

1 Οκτωβρίου, 2017 4:01 ΜΜ
More videos

Τον προβληματισμό του για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο εξέφρασε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφας, προκρίνοντας τη χρήση πλωτών μέσων για τη φιλοξενία των μεταναστών και την ανακούφιση των νησιών, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Σκάι, ο κ. Μπαλάφας προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει και πλωτά μέσα για τη φιλοξενία των επιπλέον προσφύγων και μεταναστών, ως απάντηση στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.  Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε πως οι αυξημένες ροές δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. «Μας απασχολεί και μας ανησυχεί και παίρνουμε μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως πως η κατάσταση πριν από δύο μήνες ήταν ελεγχόμενη.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμστην Καθημερινή, ότι οι εκλογές δεν πρέπει να προκηρυχθούν νωρίτερα από το 2019, σημείωσε «πως εκλογές θα γίνουν το 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, κι αν συμφωνεί και ο κ. Ντάισελμπλουμ να γίνουν εκλογές το ’19 τόσο το καλύτερο… «Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν το θέλουν οι πολίτες. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας και της κοινωνίας, ας θέλει ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν εκλογές» πρόσθεσε.

[kathimerini]