Μπαλάφας: «Ακροδεξιοί, γραφικοί και φασίστες έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο»

1 Φεβρουαρίου, 2018 1:22 ΜΜ
More videos

Για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, για το αν θα προχωρήσει η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων αλλά και για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, μίλησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ειδικά για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στην Θεσσαλονίκη είπε ότι ακροδεξιοί και φασίστες έδωσαν τον τόνο. Εκτίμησε ότι δεν θα πάει κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Δεν θα προκαλέσει εκλογές το Σκοπιανό. Όχι βέβαια. Διότι θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή αν έρθει το θέμα της ονομασίας. Συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ για το καλό της χώρας. Ξέραμε ότι θα υπάρχουν διαφωνίες. Δεν δυσκολεύει την διαπραγμάτευση το γεγονός ότι διαφωνεί ο κυβερνητικός εταίρος», είπε ο κ. Μπαλάφας.

Όταν ρωτήθηκε αν θα είναι ήττα για την κυβέρνηση αν δεν υπάρξει συμφωνία είπε: «Δεν θα είναι ήττα για την κυβέρνηση αν δεν περάσει η συμφωνία. Όταν κάνεις μια προσπάθεια παίρνεις ένα ρίσκο καλά υπολογισμένο. Πιστεύουμε ότι μπορεί να βγει».

Φασίστες έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Όταν ρωτήθηκε αν θα παραστούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο συλαλλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία απάντησε: «Όχι βέβαια! Γιατί δεν συμφωνούμε με το κλίμα που εκπέμπεται από αυτά τα πράγματα. Η Αριστερα την οποία στηρίζω τον πατριωτισμό της τον έχει δείξει στις δύσκολες στιγμές. Από την αντίσταση στους Γερμανούς, από την χούντα. Στην Αριστερά τη δική μας δεν είναι κανείς σε θέση να της κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Ούτε κάνουμε σε κανέναν μαθήματα πατριωτισμού, ούτε δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού».

Για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης: «Υπάρχουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις στοιχεία ακροδεξιά, στοιχεία φασιστικά, στοιχεία γραφικά αν θέλετε, που τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη μπόρεσαν να δώσουν τον τόνο και αυτό είναι γεγονός. Υπήρξε ένας ομιλητής ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος είπε αυτά που είπε».

[newsit]

Ακολουθήστε μας στο facebook: