Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
Ελλάδα Mπαλαδόρος ο Αλέξης Τσίπρας - Έπαιξε μπάλα με παιδιά στα Γιάννενα 

 Mπαλαδόρος ο Αλέξης Τσίπρας – Έπαιξε μπάλα με παιδιά στα Γιάννενα 

Πρώτα το τζόκινγκ στην Ουάσινγκτον, τώρα το ποδόσφαιρο στα Γιάννενα. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται πολύ αθλητικός τύπος.

Στα Γιάννενα βρίσκεται σήμερα (24.10.2017) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ένας από τους σταθμούς της επίσκεψής του ήταν το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που δημιούργησε η «Αποστολή».

Εκεί, ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει μπάλα με τα μικρά παιδιά αλλά και να μιλήσει με τους εργαζόμενους.

7966065d2351b7d37e38a43674d12fab

Φωτογραφία epirusgate.blogspot.gr

Το Κέντρο παρέχει βοήθεια και στήριξη σε ευπαθείς οικογένειες και τα παιδιά τους.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στα Γιάννενα στο πλαίσιο των εργασιών του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο».

«Η ανάπτυξη στην Ήπειρο πρέπει να έχει στο επίκεντρο την αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός.

Με τη λευκή μπλούζα

Από τους πρώτους σταθμούς του Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα ήταν το Συσκευαστήριο Ιχθύων Θεσπρωτίας «Δάγων».

Εκεί, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε και φόρεσε τη λευκή μπλούζα για να περιηγηθεί στους χώρους.

86bd2c9b687a8cadad2db4a0dfa57cc8

Φωτογραφία twitter @PrimeministerGR

«Ο κλάδος της υδατοκαλλιέργειας αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους, με την αξία των εξαγωγών να αγγίζει τα 600 εκατ. ετησίως. Σήμερα προέχει η αύξηση της παραγωγής, ως βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούμε στο μέλλον. Με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, τις οργανώσεις παραγωγών και την καινοτομία, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία

Το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στην πόλη των Ιωαννίνων. Εκεί, θα παρουσιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για ανατροπή όλων των παθογενειών που έχουν επιβαρύνει, ως σήμερα, την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι την ανάπτυξη την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, περιλαμβάνει αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.

Και η ανάπτυξη αυτή, αναμένεται να προσθέσει, πρέπει να ανατρέψει όλες τις αρνητικές δυναμικές, όλες τις παθογένειες που έχουν επιβαρύνει ως τώρα την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Βούληση της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω στήριξή τους.

Οι προτεραιότητες

Παράλληλα όμως, η πολιτική αυτής της κυβέρνησης βασίζεται σε σταθερούς άξονες που υπερβαίνουν τις διαρθρωτικές αδυναμίες και αντιμετωπίζουν την συσσωρευμένη παθογένεια των τελευταίων δεκαετιών, θα τονίσει ο πρωθυπουργός.

Για αυτό και προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι:

– Ο ταχύτερος δυνατός εξορθολογισμός και η αποκατάσταση των αδικιών στην κατανομή των ενισχύσεων.

– Η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.

– Η δημιουργία μεγέθους κλίμακας των αγροτικών προϊόντων προκειμένου να έχουν δυνατότητες ανταγωνισμού και εξωστρέφειας. Πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συλλογικών επαγγελματικών σχημάτων.

– Η ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στο χώρο και η υποστήριξη της από νέο επιστημονικό δυναμικό.

Τα… εργαλεία

Συγχρόνως ο κ. Τσίπρας εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει χρηματοδοτικά εργαλεία, με αναφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό Νόμο. Με ειδική στόχευση στον αγροδιατροφικό τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και την οικονομία της γνώσης.

Μια άλλη εξαγγελία του πρωθυπουργού αφορά στην ενέργεια και το ζήτημα της τροφοδοσίας των πόλεων της Περιφέρειας Ηπείρου με φυσικό αέριο. Θα γίνει επίσης αναφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και ειδικά γεωθερμία, βιομάζα και βιοαέριο που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα. Αλλά, ακόμη, και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.

Οι υποδομές

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις υποδομές, στα οδικά έργα και πώς πρόσφατα παραδόθηκε σε χρήση η Ιόνια Οδός, αλλά και στα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η στήριξη της έρευνας και η σύνδεση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με την τοπική παραγωγική δραστηριότητα, θα είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στην ομιλία του.

Όσον αφορά το περιβάλλον, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη διαχείρισης των υδάτων, με έμφαση στον Αμβρακικό και τη λίμνη Παμβώτιδα, με ισορροπία ανάμεσα στην περιβαλλοντική προστασία και την παραγωγική αξιοποίηση.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τη δυνατότητα σύνδεσης του τουρισμού με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

Τέλος, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησής του στη δημόσια υγεία.

[newsit] [epirusgate]

Τα πιο σημαντικά