Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΜπακογιάννη για το σχέδιο Βαρουφάκη: «28,5 χρόνια θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ οι Ελληνες»

Μπακογιάννη για το σχέδιο Βαρουφάκη: «28,5 χρόνια θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ οι Ελληνες»

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στο ερώτημα αν αυτό που περιέγραφε ο κ. Βαρουφάκης ως παράλληλο σύστημα πληρωμών μόνος του ήταν δικό του σχέδιο ή ήταν ένας συνολικός κυβερνητικός σχεδιασμός ανέφερε:

«Εδώ πέρα υπάρχουν ορισμένες νέες αποκαλύψεις. Υπάρχει το δημοσίευμα της Realnews, τα λόγια του κ. Κιμ και αποκαλύπτεται πάρα πολύ συγκεκριμένα ότι ο κ. Βαρουφάκης το σχέδιο αυτό, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, το κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο.»

Ενημέρωσε δηλαδή σύσσωμο το ισχυρότερο θεσμικό όργανο μίας χώρας, παρουσία του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα. Θα μου πείτε κα. Μπακογιάννη γιατί περσινά ξινά σταφύλια. Δεν είναι περσινά ξινά σταφύλια για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Πρώτον διότι ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι το συνολικό κόστος αυτού του εξαμήνου του 2015 είναι 100 δισ. ευρώ, δηλαδή, 28,5 χρόνια ΕΝΦΙΑ. 28,5 χρόνια θα πληρώνουν οι Ελληνες ΕΝΦΙΑ για αυτό το εξάμηνο του 2015».

Και πρόσθεσε η πρώην υπουργός: «Δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν ούτε να προσβάλλω κανέναν αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι μεταξύ του υπολογισμού του κ. Ρέγκλινγκ και του Ελληνα πρωθυπουργού πιστεύω του κ. Ρέγκλινγκ διότι απλούστατα αυτός δίνει τα λεφτά, είναι ο δανειστής.

Δεύτερον, μιλάμε σήμερα και το νούμερο 1 θέμα στη χώρα είναι η ανάπτυξη. Εκεί καταφέραμε να συνεννοηθούμε όλοι τώρα πλέον, με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά καταφέραμε να συνεννοηθούμε όλοι, να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα.

»Το αποτέλεσμα αυτού του εξαμήνου είναι ότι οι τράπεζες ακόμη σήμερα έχουν capital controls. Είχα πει ότι έτσι όπως πάμε θα οδηγηθούμε σε capital controls και είχαν πέσει να με φάνε.

Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι σήμερα, 2 χρόνια μετά, όταν μας έλεγαν ότι θα διαρκέσουν 6 μήνες, 1 χρόνο κ.λπ. οι τράπεζες έχουν capital controls, δηλαδή αυτό είναι το μεγαλύτερο τροχοπέδη στην ανάπτυξη το οποίο μπορεί να υπάρξει. Χωρίς τράπεζες να λειτουργούν κανονικά ανάπτυξη σε μία χώρα δεν μπορεί να υπάρξει».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κα. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Τα πιο σημαντικά