Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
διεθνήBaba Vanga: Η μυστικίστρια που προέβλεψε τα μεγαλύτερα γεγονότα του 2024

Baba Vanga: Η μυστικίστρια που προέβλεψε τα μεγαλύτερα γεγονότα του 2024

Η μυστικίστρια Baba Vanga (Γιαγιά Βάνγκα) έχει μερικές αρκετά τολμηρές προβλέψεις για το υπόλοιπο του 2024.

Η Βουλγάρα Baba Vanga, η οποία τυφλώθηκε στην παιδική της ηλικία, έγινε γνωστή για τις ακριβείς προβλέψεις της που συνεχίζουν να διαδίδονται πολύ μετά τον θάνατό της το 1996. Αν και πέθανε πριν αρκετά χρόνια, η κληρονομιά της παραμένει ζωντανή.

Ποιες προβλέψεις της επαληθεύτηκαν

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν εκπλαγεί από το πόσο ακριβείς έχουν αποδειχθεί οι προβλέψεις της όλα αυτά τα χρόνια και το 2024 δεν αποτελεί εξαίρεση, με κάποιες από τις προβλέψεις της να έχουν ήδη επαληθευτεί.

baba vanga monument in rupite 1658034750008 1658034774534 1658034774534

Μία από τις προβλέψεις της για φέτος ήταν μια οικονομική κρίση – και παρόλο που μπορεί να μην υπάρχει μια πραγματική παγκόσμια κατάρρευση, φαίνεται αρκετά ακριβής με πολλές οικονομίες να αγωνίζονται παρ’ όλα αυτά.

Προέβλεψε επίσης ότι το 2024 θα φέρει σημαντικές ιατρικές ανακαλύψεις και νέες θεραπείες. Μέχρι στιγμής, αυτό αποδεικνύεται αληθινό, με την ανακοίνωση ενός νέου εμβολίου κατά του καρκίνου του πνεύμονα που δοκιμάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σχεδιάζεται να παραχθούν αρχικά 3.000 δόσεις, κάτι που αποτελεί ενθαρρυντική εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής.

Μια άλλη πρόβλεψη της αφορούσε την αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων – όμως, με τον καιρό να είναι πάντα απρόβλεπτος, είναι δύσκολο να πούμε αν πρόκειται για ακριβή πρόβλεψη ή για μια αναμενόμενη πραγματικότητα.

baba vanga

Αλήθεια ή εικασίες ;

Αν έχετε ακούσει μερικές από τις άλλες προβλέψεις της για φέτος, μην ανησυχείτε ακόμη – δεν έχουν επαληθευτεί όλες. Για παράδειγμα, είχε προβλέψει αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων, κάτι που είναι δύσκολο να αποδειχθεί με σαφή στοιχεία, αλλά σίγουρα αντανακλά το κλίμα ανησυχίας στις ειδήσεις.

Όπως συμβαίνει με κάθε μυστικιστή, υπάρχουν αμφιβολίες – αν αυτές οι προβλέψεις είναι πραγματικά ακριβείς από την αρχή.

Πολλές από τις προβλέψεις της Baba Vanga δεν έχουν γραπτά τεκμήρια, κάτι που σημαίνει ότι πολλές από τις μεταγενέστερες αποκαλύψεις βασίζονται σε προφορικές μαρτυρίες.

Ορισμένες από τις άλλες φετινές προβλέψεις της παραμένουν ασαφείς και αναπόδεικτες όπως αναφέρει το Unilad Tech, με περισσότερο από το μισό έτος να έχει περάσει.

Ενώ τίποτα δεν αποδεικνύει ότι αυτές οι προβλέψεις δεν είναι αληθινές, είναι κατανοητό γιατί κάποιοι παραμένουν σκεπτικοί. Χρειάζεται ακόμη μια καλή δόση σκεπτικισμού για να πιστέψουμε ότι έκανε όλες αυτές τις λεπτομερείς προβλέψεις.

Τα πιο σημαντικά