Αυτός ήταν ο ηθοποιός που υποδυόταν τον «Ευλογητό»

April 22, 2018 7:03 PM
More videos

Η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, είτε την έβλεπε κανείς είτε όχι, είτε άρεσε σε κάποιον είτε δεν άρεσε, έχει γράψει τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Ηταν η μακροβιότερη σειρά της ελληνικής tv και το πρώτο ουσιαστικά καθημερινό σήριαλ με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για μια εκπομπή της εποχής: Τραβηγμένο σενάριο, περίπλοκη πλοκή που μπλέκει και ξαναμπλέκει τα ίδια πρόσωπα, ατελείωτοι μονόλογοι -ενίοτε δραματικοί- των πρωταγωνιστών, τραβηγμένες όχι μόνο σκηνές, αλλά και χαρακτήρες.

 Οπως αυτός του Ευλογητού.

Για όσους παρακολουθούσαν τη σειρά ο Ευλογητός ήταν ένας ρόλος ξεχωριστός και εμβληματικός ακριβώς γιατί ήταν τραβηγμένος και υπερβολικός. Ηταν ένας ψυχοπαθής δολοφόνος, που θεωρούσε πως ήταν απεσταλμένος του Θεού στη Γη, για να την καθαρίσει από τα «πάσης φύσεως κτήνη» όπως έλεγε. Και φυσικά καταδίωκε τους πρωταγωνιστές του Φώσκολου.

Ωστόσο, ποτέ κανείς, όσο παιζόταν η σειρά δεν είχε δει το πρόσωπο του Ευλογητού, ούτε γνώριζε ποιος ηθοποιός τον υποδύεται, αφού εμφανιζόταν πάντα με μάσκα.

Ωσπου στη Λάμψη ο Ευλογητός δολοφονήθηκε και αποκαλύφθηκε ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα.

Πρόκειται για τον ηθοποιό, Κώστα Τερζάκη, ο οποίος είχε ενεργή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, με συμμετοχή σε πολλές ταινίες!

Ακολουθήστε μας στο facebook: