Αυτός είναι ο ξυλουργός του Άγιου Όρους που έσωσε τραυματισμένους επιβάτες στα Τέμπη

16 Μαρτίου, 20236:46 ΜΜ
More videos

Ο 43χρονος ξυλουργός στο Άγιο Όρος, που ταξίδευε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, στο έκτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη μίλησε στην εκπομπή T-live και στη δημοσιογράφο Ειρήνη Πεϊβάνη.

Ο άνθρωπος που βοήθησε ανθρώπους που εκλιπαρούσαν για βοήθεια μέσα από τα συντρίμμια και τη φωτιά συγκλονίζει με την περιγραφή του. «Εγώ εκείνη την ώρα κοιμόμουν, ξυπνάω, ανοίγω τις πόρτες, προσπαθούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω, ανεβαίνουμε ξανά με τον Άγγελο μέσα για να δούμε αν έχει επιβάτες άλλους εκεί. Μετά πήγαμε στο 4ο και στο 5ο βαγόνι, ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει. Όταν πήγαμε στο ο 3ο βαγόνι ξεκίνησαν τα δύσκολα».

«Ήταν μια γυναίκα που ζητούσε να την βοηθήσουμε γιατί είχε μαζί της το μωρό της, 2 μηνών βρέφος. Στην αρχή η φωτιά ήταν μακριά κάποια στιγμή όμως έφτασε στα δύο μέτρα, ήταν μεγάλο άγχος. Κρατούσα το χέρι μιας κοπέλας και σκεφτόμουν αν έρθουν οι φλόγες τι θα κάνουμε; Άρχισα να κάνω την προσευχή μου», συμπλήρωσε ο ξυλουργός από το Άγιο Όρος που εμφανίστηκε ως άγιος σε όσους προσπαθούσαν να σωθούν.

«Το βαγόνι είχε γυρίσει σχεδόν όλο, βρήκα μια κοπέλα σχεδόν κάτω από το βαγόνι. Μου ζήταγε βοήθεια, έσπαγαν τα τζάμια από τη φωτιά, ήταν σκληροπυρηνικές καταστάσεις. Αν μπορούσα να σώσω και άλλα άτομα θα το έκανα. Αυτό που πρέπει να μας μείνει από αυτή την ιστορία είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο ομαδικοί, όπου χρειάζεται ένας άνθρωπος βοήθεια, να του την δίνουμε», κατέληξε ο Γιώργος, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμά του.

Δείτε το βίντεο:
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News