Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΑυτός είναι ο σταθμάρχης που κατηγορείται για την τραγωδία στα Τέμπη

Αυτός είναι ο σταθμάρχης που κατηγορείται για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο σταθμάρχης που είχε βάρδια την μοιραία βραδιά που “ξέχασε¨να γυρίσει τα κλειδιά των γραμμών με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57 άτομα μέχρι στιγμής, ήταν πρόεδρος, αντιπρόεδρος αλλά και τακτικό μέλος σε επιτροπές προμήθειας Η/Υ του Υπ.Παιδείας σε τέσσερα σχολεία.

Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών που μέχρι στιγμής μετράει 57 αθώα θύματα και εκατοντάδες τραυματίες.

Ο Σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς, που το μοιραίο εκείνο βράδυ δεν γύρισε το κλειδί αλλαγής των σιδηροδρομικών γραμμών με αποτέλεσμα 2 τρένα να έτρεχαν το ένα προς το άλλο για 12 ολόκληρα λεπτά, ήταν εκτός από άπειρος και με καλές επαφές όπως θα δείτε και παρακάτω.

Ο σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς δεν ήταν πάντα σταθμάρχης.

Το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας του στον ΟΣΕ ήταν στην θέση του αχθοφόρου και με ενδιάμεση στάση στο υπουργείο παιδείας μετακλητός.

Ο αχθοφόρος που έδινε εγκρίσεις στις επιτροπές δαπανών του Υπ.Παιδείας

Όμως δεν ήταν απλά ένας υπάλληλος του υπουργείου παιδείας αλλά ο αχθοφόρος Βασίλης Σαμαράς ήταν σε επιτροπές που έπαιρναν αποφάσεις για δαπάνες σχολικών μονάδων.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με το ρεπορτάζ του megafono.gr αφού ο σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς όπως θα δείτε παρακάτω, με απόφαση στις 23/12/2014 και επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, μπήκε όχι σε μία αλλά σε τέσσερις επιτροπές προμήθειας Η/Υ για χρήση από σχολικές μονάδες (το megafono.gr ερευνά τυχόν συγγένεια του πρώην Πρωθυπουργού με τον σταθμάρχη).

Με την παρακάτω απόφαση, ο Βασίλης Σαμαράς τοποθετείται σε 4 επιτροπές δαπανών για αγορές Η/Υ και άλλων αγαθών του υπουργείου παιδείας για τις παρακάτω σχολικές μονάδες

  • ΔΣ Καλαμακίου — Κωδικός Σχολείου myschool 9310085 — 1ο Τακτικό μέλος — Ιδιότητα: Επαγγελματική Διοικητικός
  • 8ο Δ. ΣΧ. Λάρισας — Κωδικός Σχολείου myschool 9310105 — Αναπληρωματικό μέλος του 2ου τακτικού μέλους — Επαγγελματική Ιδιότητα: Διοικητικός
  • ΔΣ Καλλιπεύκης — Κωδικός Σχολείου myschool 9310245 — Αναπληρωτής Πρόεδρος — Ιδιότητα: Επαγγελματική Διοικητικός
  • ΔΣ Καρυάς — Κωδικός Σχολείου myschool 9310027 — Αναπληρωματικό μέλος του 2ου τακτικού μέλους — Επαγγελματική Ιδιότητα: Διοικητικός

stigmiotypo othonis 2023 03 03 1.59.37 mm 2 742x1024 1

stigmiotypo othonis 2023 03 03 2.54.02 mm 1024x720 1

 

stigmiotypo othonis 2023 03 03 2.54.16 mm 1024x725 1

stigmiotypo othonis 2023 03 03 2.53.52 mm 1024x721 1

Πολλά τα ερωτήματα

Αυτό που είναι αρκετά περίεργο είναι το πως περιγράφουν τον αχθοφόρο Βασίλη Σαμαρά.
Όπως θα δείτε παραπάνω, η επαγγελματική του ιδιότητα (προφανώς για να δικαιολογήσουν την θέση του στην επιτροπή) ήταν Διοικητικός.

Ευ΄λογά βέβαια γεννιούνται και άλλα ερωτήματα όπως το πως γίνεται ένας μεταφορέας αποσκευών (αχθοφόρος) να διορίζεται από το υπουργείο παιδείας ως μέλος επιτροπών 4 σχολικών μονάδων που θα κρίνει και θα αποφασίσει για τις αγορές Η/Υ αλλά και γενικότερου εξοπλισμού.

Επίσης, καλό θα ήταν να μας ενημέρωνε το υπουργείο παιδείας σχετικά με το ποια άλλα πόστα είχε αναλάβει ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρώτου αναλάβει σταθμάρχης στην Λάρισα και οδηγήσει στον θάνατο δεκάδες παιδιά και γονείς…

Ποιο πολιτικό πρόσωπο κρύβεται πίσω από τις περίεργες μεταθέσεις του;

Πως γίνεται με μία fast track εκπαίδευση να παίρνει κάποιος τόσες ζωές στα χέρια του;

https://twitter.com/Sebasti07996297/status/1631309081662087171?s=20

Ο Ντογιάκος να αποδόσεις τις κατηγορίες και στα πολιτικά πρόσωπα

Μπορεί η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης να λέει πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι πέθαναν από ανθρώπινο λάθος αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει αυτός που τοποθέτησε στην θέση αυτή, τον άπειρο αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνο αυτόν άνθρωπο.

Η ευκολία που κινήθηκε ο άνθρωπος αυτός από αχθοφόρος σε μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας που αποφάσιζε τις προμήθειες σχολείων και μετά σταθμάρχης με μία τυπική εκπαίδευση που πάλι έπαιζε τις ζωές των ανθρώπων στα χέρια του, δείχνει αν μη τι άλλο πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες – όχι από αυτές που κάποιοι τις αναλαμβάνουν και αυτό ήταν όπως έκανε ο πρώην υπουργός Καραμανλής.

Η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί εχτές και ο εισαγγελέας Ντογιάκος να αποδόσεις τις κατηγορίες εκεί που πρέπει.

Ο λαός αλλά κυρίως τα θύματα και οι συγγενείς τους ζητούν δικαίωση. Όχι μπαλάκια ευθυνών.

 

Τα πιο σημαντικά