Αυτός είναι ο Πατρινός που έσωσε με ηρωικό τρόπο τον Άγγλο τουρίστα

26 Αυγούστου, 20224:17 ΜΜ

Φύλακας-άγγελος αποδείχθηκε ο Πατρινός ναυαγοσώστης Γιώργος Κόκκινος για 75χρονο Άγγλο τουρίστα που έχασε τις αισθήσεις του κολυμπώντας στη Σκάλα Κεφαλονιάς.

Παρότι ηλικιωμένος, ο Βρετανός κολυμβητής υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του και απομακρύνθηκε από την ακτή, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μην αντέξει και να κινδυνεύσει να πεθάνει από πνιγμό.

Όταν έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί, ο Γιώργος έτρεξε χωρίς να χάσει χρόνο μια απόσταση πάνω από 200 μέτρα, κρατώντας στα χέρια του τον απινιδωτή και το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών, προκειμένου να σώσει τον Άγγλο τουρίστα που είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Και τελικά κατάφερε να τον επαναφέρει εφαρμόζοντας την ΚΑΡΠΑ, όπως είναι ευρέως γνωστή η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Μετά από περίπου μισή ώρα, και αφότου είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του, ο Άγγλος τουρίστας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

«I am stupid» («Είμαι ηλίθιος»), μουρμούρισε ο 75χρονος, όταν συνειδητοποίησε πως κινδύνευσε από μια απερισκεψία του και ότι γλύτωσε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Πατρινού ναυαγοσώστη, στον οποίο χρωστάει τη ζωή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κόκκινος είναι φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αυτό το καλοκαίρι εργάζεται ως ναυαγοσώστης στη Σκάλα Κεφαλονιάς, έχοντας πάρει τη σχετική άδεια μετά από ειδική εκπαίδευση και εξετάσεις που έδωσε στο Λιμεναρχείο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News