Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΑυτός είναι ο 29χρονος «φόβος και τρόμος» υπαλλήλων καταστημάτων στην Αττική -...

Αυτός είναι ο 29χρονος «φόβος και τρόμος» υπαλλήλων καταστημάτων στην Αττική – Υποδυόταν τον διανομέα φυλλαδίων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 29χρονου άντρα από την Αλβανία που συνελήφθη για διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων, επιχειρήσεων και εταιρειών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τον Σινανλάρι Ματέο του Πάσο και της Ρόζα. Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1994 στην Αλβανία. Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 29χρονου δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ο ίδιος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

63d50d2c8fb048a6b6b9fe2f7ebc5e70 1

Επειδή η παραπάνω αξιόποινη πράξη προσβάλλει το έννομο αγαθό της δημόσιας τάξης, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τον κατηγορούμενο σε βάρος και άλλων πολιτών και την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας σε σχέση με τα παραπάνω εγκλήματα.

Η Αστυνομία αναφέρει πως παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6234457 και 210-6232921 του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ae51f4ca7fa548b3bfbe7e1b31db9c45 1

Ο 29χρονος συνελήφθη το πρωί στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ήδη ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο 29χρονος υποδυόταν τον διανομέα φυλλαδίων ή τον πωλητή κουπονιών φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Έμπαινε στα καταστήματα και τοποθετούσε τα φυλλάδια, καλύπτοντας κυρίως τα κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά ή άλλα προσωπικά αντικείμενα των υπαλλήλων. Στη συνέχεια, εφόσον οι εργαζόμενοι δεν έδειχναν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο των φυλλαδίων, ο 29χρονος χωρίς να γίνεται αντιληπτός, με επιδεξιότητα, έπαιρνε πίσω τα φυλλάδια, αφαιρώντας ταυτόχρονα τα κινητά τηλέφωνα που είχε καταφέρει να καλύψει με αυτά και αποχωρούσε.

Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Τα πιο σημαντικά