Όχι, ΔΕΝ είναι αυτός ο 22χρονος που συμμετείχε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης

10 Μαρτίου, 2021 7:45 ΜΜ
More videos

Σε σελίδες ενημέρωσης και σε δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν οι φωτογραφίες ενός χρήστη του Facebook αναφέροντας ότι ανήκουν στον 22χρονο που συνέλαβε η αστυνομία και κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Στο κυρίως κείμενο διαβάζουμε πως πρόκειται για κάτοικο Μενιδίου με αλβανική καταγωγή, ο οποίος είναι μέλος ομάδας χούλιγκαν. Στα άρθρα υπάρχουν φωτογραφίες από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Τι ισχύει

Αιτία της εμπλοκής του εν λόγω χρήστη με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στις 9 Μαρτίου 2021 στη Νέα Σμύρνη υπήρξε το σχόλιο σε ένα βίντεο που διαμοιράστηκε στο Facebook. Το βίντεο παρουσίαζε τα επεισόδια που διαδραματιζόταν πριν τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού και τον διαδηλωτή να τρέχει μέχρι να φτάσει τον αστυνομικό και να τον ρίξει από το μηχανάκι.

Η επισήμανση του χρήστη σε αυτή τη δημοσίευση και η απάντηση του με ένα “Ευχαριστώ (thank u)”, θεωρήθηκε εσφαλμένα από πολλούς ως αποδεικτικό της ενοχής του και της ενεργής συμμετοχής του στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Στιγμιότυπο από το σχόλιο στο επίμαχο βίντεο που ανέβηκε στο Facebook.

Μετά την αναίτια στοχοποίησή του από διάφορες ιστοσελίδες ο χρήστης ανήρτησε τις δύο δημοσιεύσεις που ακολουθούν κι ένα βίντεο με τον ίδιο να αναφέρει ότι δεν τον έχουν συλλάβει κι ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη. Στο βίντεο, ακούγεται ακόμη να λέει ότι, μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα, επισκέφθηκε ο ίδιος την αστυνομία για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Ακόμη, λίγο πριν το τέλος αναφέρει ότι επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός του μετά την αναίτια στοχοποίησή του.

Ανάμεσα στις ιστοσελίδες που κατέβασαν το άρθρο με τις φωτογραφίες του χρήστη και ανασκεύασαν τα όσα αναφέρθηκαν γι’ αυτόν ήταν το policenews.eu.

Πληροφορίες σχετικά με τις ηλικίες των συλληφθέντων, ανάμεσα στους οποίους αναφέρεται ότι υπάρχει κι ένας 22χρονος, έχουν εντοπιστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, όπως το ethnos.gr και το skai.gr. Θα πρέπει να τονιστεί ότι, επί του παρόντος, δεν έχουν δοθεί επισήμως από την Ελληνική Αστυνομία στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, οι φωτογραφίες που υπάρχουν στα υπό εξέταση άρθρα έχουν ανακτηθεί από προσωπικό προφίλ χρήστη του Facebook, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία και δεν του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη στις 9 Μαρτίου 2021.

Πηγή: ellinikahoaxes