Αυτοκτόνησε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, σκηνογράφος του «Κυνόδοντα»

18 Απριλίου, 2021 8:35 ΜΜ
More videos

Πήδηξε στο κενό από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμενε

Τραγικό φινάλε στη ζωή της επέλεξε να δώσει η διακεκριμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, πέφτοντας στο κενό από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμενε!

Με ιδιαίτερα σημαντικές δουλειές στον κινηματογράφο και το θέατρο, η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου είχε, μεταξύ άλλων, σχεδιάσει τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και για τον 51ο Διαγωνισμό της Eurovision του 2006, ενώ είχε εργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στην πολυσυζητημένη ταινία «Κυνόδοντας» (2009) του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία, ως γνωστόν, βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ ήταν υποψήφια και για Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου φιλμ.

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης με δάσκαλό τον Μίμη Κοντό και στην Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μαθήτευσε δίπλα στον Διονύση Φωτόπουλο και είχε σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε περισσότερες από εξήντα θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λονδίνο, Ιταλία, κ.α.), ενώ στο πλευρό του Θωμά Μοσχόπουλου, πρώτο σκηνοθέτη με τον οποίο συνεργάστηκε, δημιούργησε μαζί του μερικές από τις πλέον αξιομνημόνευτες παραστάσεις του «Αμόρε» (Θέατρο του Νότου).

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου ήταν ίσως το πιο γνωστό όνομα στην Ελλάδα στον τομέα της σκηνογραφίας και της ενδυματολογίας τα τελευταία χρόνια, με πιο χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς της στο θέατρο να λογίζονται οι παραστάσεις «Όρνιθες» (2016), «Βάτραχοι» (2008), «Γκόλφω» (2013), «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» (2010), αλλά και ο αμφιλεγόμενος «Βυσσινόκηπος» στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, που θεωρήθηκε προσωπικό της επίτευγμα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: