Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑυτοκτονία 13χρονου στα Σεπόλια: Το αντίο των συμμαθητών του στο 54ο Γυμνάσιο...

Αυτοκτονία 13χρονου στα Σεπόλια: Το αντίο των συμμαθητών του στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών

Πολλά είναι τα ερωτήματα για τον θάνατο του 13χρονου παιδιού, που τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του.

Οι συμμαθητές του τον αποχαιρέτησαν σχηματίζοντας με τις τσάντες τους το όνομα του στο προαύλιο του 54ου Γυμνασίου Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμαθητές του καταγγέλλουν ότι το παιδί δεχόταν συστηματικά bullying από άλλα παιδιά.

fde01e143c75499f969ce35026874d30

c30b4ccbe9764570ba7c6cf32ba30b4e

706b14477f4a4257859d13d0f5e9077a 1

Καταγγελία συμμαθητών: “Τον έφτυναν, του πετούσαν νερό – Οι δάσκαλοι δεν έκαναν τίποτα”

Με την αιτία που οδήγησε το παιδί σε αυτή την πράξη να ερευνάται, στο “φως” έρχονται σοκαριστικές καταγγελίες που αναφέρουν ότι ο ανήλικος είχε πέσει θύμα bullying αρκετές φορές, από αγόρια στο σχολείο του. “Τον έφτυναν, του πετούσαν νερό” καταγγέλλει μαθητής του σχολείου στο κέντρο της Αθήνας.

“Τον απειλούσαν, τον βαράγανε. Του πετάγανε νερό, τον φτύνανε, τον βρίζανε” καταγγέλλει μαθητής στο Mega, προσθέτοντας πως “του πετάγανε νεράντζια, οι καθηγητές καθόντουσαν το κοιτάγανε, δεν κάνανε τίποτα”. Σύμφωνα με τον ίδιο, την Παρασκευή “του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω””.

Όπως λέει ο αδερφός παιδιού που ήταν φίλος με τον 14χρονο “βγαίνοντας από το σχολείο την Παρασκευή (σ.σ. την ημέρα της αυτοκτονίας), για να κάνουν την πλάκα τους, δεν ξέρω, τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια (…). Το παιδί αυτό ήταν πάρα πολύ καλό, δεν πείραζε, δεν έκανε κρυφά πράγματα να τον έχουν άχτι. Ήταν ήρεμος”.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, “δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που δέχθηκε bullying. Έχει δεχτεί και στο σχολείο και έξω από αυτό”.

Παράλληλα, ο μαθητής δηλώνει σίγουρος πως ο 14χρονος είχε μιλήσει για τις καταστάσεις που βίωνε στους δασκάλους του. “Στον αδερφό μου προφανώς είχε πει δύο-τρία παράπονα, ότι “δεν νιώθω καλά, με πειράζουν”. Σίγουρα πιστεύω ότι είχε κάνει κάποια παράπονα σε δασκάλους και αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Είμαι 100% σίγουρος” δηλώνει.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι Αρχές ερευνούν το κινητό του 14χρονου και συλλέγουν μαρτυρίες για να διαπιστωθεί αν προκύπτει η τέλεση του αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, όσο αφορά στον θάνατό του.

Τα πιο σημαντικά