Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι από τις φωτιές σε Μάτι και Ραφήνα 

25 Ιουλίου, 20183:12 ΠΜ

Μια ανοιχτή ψηφιακή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους των καταστροφικών πυρκαγιών, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Στην βάση αυτή, μπορεί ο καθένας να ανεβάσει μια φωτογραφία του δικού του ανθρώπου που αναζητά μετά τις φονικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν χθες στην ανατολική Αττική.

Προς το παρόν, στην βάση υπάρχουν 34 άτομα που αναζητούνται. Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποια επίσημη καταγραφή αλλά για μια ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου οι άνθρωποι που με αγωνία ψάχνουν τα δικά τους πρόσωπα να μπορέσουν να τους βρουν.

Επίσης, δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των αγνοουμένων. Αν και η πυροσβεστική έχει ζητήσει να γίνονται δηλώσεις των αγνοουμένων στο 199. Ωστόσο, παρά τη λειτουργία του αριθμού, επικρατεί αλαλούμ στους πολίτες που απευθύνονται  σε διαφορετικούς φορείς για να μάθουν πληροφορίες για τα δικά τους άτομα, με αποτέλεσμα ουδείς να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων.

Η αγνοούμενη Κάτια ΑβραμίδουΗ αγνοούμενη Κάτια Αβραμίδου

Από νωρίς σήμερα πάντως, συγγενείς και φίλοι των αγνοουμένων απευθύνουν έκκληση και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η Μαρία Μεγαγιάννη προσπαθεί από το πρωί να εντοπίσει τους ανθρώπους της, με τους οποίους επικοινώνησε για τελευταία φορά στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Αγνοούνται από χθες το απόγευμα στις 7! Στην περιοχή της Ραφήνας! Σας παρακαλώ πολύ οποίος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου».Άλλη μία περίπτωση είναι αυτή που κοινοποίησε το μέλος του facebook Chryss Tass και απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό των συγγενών της που αγνοούνται από εχθές στο Μάτι Αττικής.

Στην ανάρτησή της γράφει πως η κόρη του Γρηγόρη Φύτρου που αγνοείται βρέθηκε νεκρή.
Ο 54χρονος Γρηγόρης Φύτρος Ο 54χρονος Γρηγόρης Φύτρος

Βοηθήστε μας!!!!! SOS!!!! Αγνοούνται από εχθές στις 6 από το Ματι Αττικής. Γρηγόρης Φυτρος ετών 54 κ ο γιος Ανδρέας Φυτρος ετων 11. Βρέθηκε νεκρή η κόρη 14 ετών Εβίτα Φυτρου. Κοινοποιήστε παιδιά αγνοούνται. Βοηθήστε μας».
Ο Γρηγόρης Φύτρος με τον γιο του Ανδρέα αγνοούνται από χθες το απόγευμαΟ Γρηγόρης Φύτρος με τον γιο του Ανδρέα αγνοούνται από χθες το απόγευμα
Ο 11χρονος Ανδρέας ΦύτροςΟ 11χρονος Ανδρέας Φύτρος

Σε μία ακόμη ανάρτηση, κάποιος αναζητά τον αδερφό του που αγνοείται από χθες στην φωτιά στο Μάτι.

Ο Αντώνης Κάκαρης ψάχνει τον αδερφό τουΟ Αντώνης Κάκαρης ψάχνει τον αδερφό του

Σε μία ακόμη περίπτωση αναζητείται μια κυρία που τα ίχνη της εξαφανίστηκαν όταν με τον σύζυγο και το παιδί της προσπαθούσαν να σωθούν από τις φλόγες στο Μάτι.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News