Αυτοδίδακτος γλύπτης δημιουργεί ρεαλιστικά γλυπτά και τον αποκαλούν σύγχρονο Μιχαήλ Άγγελο

10 Μαρτίου, 2018 4:27 ΜΜ
More videos

Ο Τζάγκο Τζάκοπο Καρντίλο είναι ένας αυτοδίδακτος γλύπτης από την Ιταλία που μπορεί να «ζωντανέψει» τις πέτρες. Όταν ήταν παιδί, θαύμαζε τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου και τώρα πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως ο Τζάκοπο είναι ο συνεχιστής του καλλιτέχνη της Αναγεννησιακής εποχής.

Παρακάτω θα μπορέσετε να δείτε και να θαυμάσετε τα έργα του ταλαντούχου γλύπτη.

Ο Τζάγκο Τζάκοπο Καρντίλο, προτιμά τα παραδοσιακά υλικά όπως το μάρμαρο. Ωστόσο, μπορεί να κάνει το υλικό να μοιάζει με ζύμη και θα αλλάξει την αντίληψη σας για αυτό.

Instagram

Instagram

Σε πολλά από τα γλυπτά του, μπορείτε να δείτε την ομορφιά της διαδικασίας γήρανσης. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στα έργα του, είναι το πόσο ρεαλιστικά είναι. Όταν εξετάζετε τις ρυτίδες των γλυπτών, είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσετε από τις πραγματικές.

Instagram

Instagram

Instagram

Ο καλλιτέχνης έγινε γνωστός μετά τη δημιουργία του γλυπτού του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ το 2009. Εκείνη την εποχή, ήταν μόλις 22 ετών. Μετά την παραίτηση του Πάπα, το γλυπτό άλλαξε μορφή.

Instagram

Instagram

Το 2012 έκανε την πρώτη του προσωπική έκθεση.

Instagram

Instagram

Ο γλύπτης συνδυάζει την εμπειρία των κλασσικών ειδικών και την τόλμη των σύγχρονων καλλιτεχνών με αποτέλεσμα τη δημιουργία πραγματικών αριστουργημάτων. 

Instagram

Instagram

Instagram

Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι είναι συντηρητικός στην τέχνη του και δεν επιθυμεί να συγκριθεί με άλλους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα δηλώνει: «Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια καλλιτέχνες μπροστά μου και ξέρω ότι είμαι ο τελευταίος, αλλά αυτό δεν είναι ούτε πρόβλημα ούτε εμπόδιο γιατί πηγαίνω ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Instagram

Instagram

Instagram