Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΑυτό είναι το τηλεοπτικό σποτ του Athens Pride 2018

Αυτό είναι το τηλεοπτικό σποτ του Athens Pride 2018

Δεκτό έκανε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόραση το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ του Athens Pride, ύστερα από αίτημα της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες το μήνυμα θα μεταδίδεται από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ανά τη χώρα.

Όμως η αναμετάδοση του σποτ υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς, καθώς η Ολομέλεια του ΕΣΡ εκτίμησε ότι “η διατύπωση και η όλη παρουσίαση των μηνυμάτων γίνεται κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει σε ανήλικα πρόσωπα κάτω των δεκαπέντε (15) ετών απορία και σύγχυση ως προς το πραγματικό νόημα των λεγομένων”

Η Οργανωτική Επιτροπή του Athens Pride 2018, πέρα από την ικανοποίησή της για την έγκριση προβολής υπογραμμίζει και την απογοήτευή της για τους περιορισμούς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “το φετινό σποτ του Athens Pride προβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πραγματικότητες που βιώνουν LGBTQI άτομα στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι να ενημερώσει και να αποτελέσει έναυσμα συζητήσεων πάνω σε θέματα που αντιμετωπίζουν LGBTQI άτομα όλων των ηλικιών στη χώρα μας, με απώτερο σκοπό την μεγαλύτερη κατανόηση αυτών των θεμάτων από το ευρύ κοινό.”

d700da1b5bf3157d08eb8aec360cfc31

Ακόμη επισημαίνεται:

“Φέτος, παρατηρήσαμε τα ΜΜΕ να γίνονται όχημα απαράδεκτων κορυφώσεων της ήδη υπάρχουσας συστηματικής και -δυστυχώς- απρόσκοπτης, έκφρασης ρητορικής μίσους στη δημόσια σφαίρα και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχειρηματολογία που κατά τα δεδομένα και την επικαιρότητα καταλήγει να είναι αντιφατική. Συγκεκριμένα, ενώ από τη μια το αίσθημα προστασίας ανηλίκων κάτω των δεκαπέντε (15) από τη “σύγχυση και την απορία”, προτάσσεται ως λόγος χρονικού περιορισμού, δεν επιδεικνύεται η ίδια ευαισθησία από το Δ.Σ. του ΕΣΡ σε περιπτώσεις έκφρασης ρητορικής μίσους στα Μ.Μ.Ε. που προβαλλόταν σε όλες τις ώρες, οι οποίες όμως στην προκειμένη κρίθηκαν ως απαγορευτικές για την προβολή του δικού μας μηνύματος.

Σε συνέχεια των παραπάνω θα θέλαμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο να κοινοποιήσει το φετινό μήνυμα του Athens Pride και να δηλώσει περήφανα “ΠΑΡΟΥΣΑ” στην πλατεία Συντάγματος στις 9 Ιουνίου.”

Τα πιο σημαντικά