Αυτό είναι το νέο υπερσύγχρονο κέντρο στο Μαρούσι με δυνατότητα 150.000 εμβολιασμών το μήνα

13 Φεβρουαρίου, 2021 7:27 ΜΜ
More videos

Δύο επίπεδα με σχεδόν 100 εμβολιαστικά κέντρα, όπου σε πρώτη φάση θα γίνονται 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα από Δευτέρα έως και Σάββατο και απο τις 08:00 έως τις 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου, περιλαμβάνει το νέο υπερσύγχρονο εμβολιαστικό κέντρο στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι, το οποίο επισκέφτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός.

Ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα, αρχικά θα δουλεύουν 48 εμβολιαστικά κέντρα, σε πρώτη φάση τα ραντεβού θα προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά και σε πλήρη ανάπτυξη το συγκρότημα θα έχει δυνατότητα να φέρνει σε πέρας 5.760 εμβολιασμούς ημερησίως και 150.000 το μήνα.

Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για ‘Ατομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο. Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

 

Aξίζει να επισημανθεί πως νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο εν λόγω εμβολιαστικό κέντρο με ανάρτησή του στο twitter.

«Δεσμευτήκαμε να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων που λαμβάνουμε» σημείωσε, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με βίντεο από τη σημερινή του επίσκεψη στο mega εμβολιαστικό κέντρο.

Και καταλήγει: «Από Δευτέρα θα υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους στο εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας” στο Μαρούσι».

Ακολουθήστε μας στο facebook: