Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

4 Οκτωβρίου, 2018 6:13 ΜΜ
More videos

strong>Στην κατάμεστη αίθουσα του δευτέρου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη, είναι σε εξέλιξη η εκδήλωση για 44α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε live εικόνα από την εκδήλωση και την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το παρών δίνουν όλοι οι πρώην πρόεδροι και γραμματείς του κόμματος, καθώς και «γαλάζιοι» βουλευτές. Πάνω από το βήμα δεν είναι το σύμβολο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ο αριθμός 44 γραμμένος κάπως… περίεργα.


Επιπλέον, στο βήμα το «Νέα Δημοκρατία» είναι γραμμένο με τη νέα γραμματοσειρά που προφανώς θα έχει το νέο έμβλημα του κόμματος, που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η ιστορία του εμβλήματος της Νέας Δημοκρατίας

Το έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας έχει μακρά ιστορία με τον πυρσό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979, ενώ στα ψηφοδέλτια εμφανίστηκε το 1985, συμβολίζοντας το ελληνικό φως και τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού.

Η πρώτη απόπειρα να αποσυρθεί ο πυρσός έγινε επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οποίος επέλεξε ένα ουράνιο τόξο ως λογότυπο της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων του 1989 και 1990. Επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, ο πυρσός είχε και πάλι την τιμητική του.Στο προσυνέδριο τον Ιανουάριο του 2000, ο Κώστας Καραμανλής αντικατέστησε τον παραδοσιακό πυρσό με τρία τρίχρωμα περιστέρια και κατά την προεκλογική περίοδο του 2004 εξαφανίζεται τελείως από κάθε έγγραφο του κόμματος.Ο Αντώνης Σαμαράς αποχωρώντας από τα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης, άλλαξε το 2011 το σήμα της παράταξης με τον πυρσό να έχει αντικατασταθεί με μια τεθλασμένη γραμμή προκαλώντας πλήθος ποικίλων αντιδράσεων σε κύκλους του κόμματος.