Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
διάφοραΑυτή ήταν η περιουσία του Παντελή Παντελίδη - Τι έμεινε στην οικογένειά...

Αυτή ήταν η περιουσία του Παντελή Παντελίδη – Τι έμεινε στην οικογένειά του

Ο Παντελής Παντελίδης κατάφερε μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να μεσουρανήσει στις αθηναικές πίστες και να δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία. Τι έμεινε στην οικογένειά του μετά το θάνατό του; Με την ευκαιρία, δείτε τι είπε για το «φευγιό» του ο Βασίλης Καρράς.

Η είδηση του θανάτου τοy προκάλεσε θλίψη τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Η αγάπη του κόσμου προς τον καλλιτέχνη το κρατάει μέχρι και σήμερα στις πρώτες θέσεις των charts αφού ο Παντελής Παντελίδης φεύγοντας άφησε πίσω του μια μεγάλη περιουσία από τραγούδια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Full life, o Παντελής Παντελίδης εν ζωή ελάμβανε ετησίως για πνευματικά δικαιώματα από την ΑΕΠΙ περί τις 250.000 ευρώ. Ένα τεράστιο ποσό, αν συνυπολογίσουμε ότι η δισκογραφία στην Ελλάδα της κρίσης έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα χρήματα αυτά κυρίως αφορούν σε πωλήσεις 00, ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις, αλλά και συμμετοχές τραγουδιών στα προγράμματα νυχτερινών κέντρων.

pantelis pantelidis

Σήμερα, η οικογένεια Παντελίδη, που διαθέτει πλέον τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του Παντελή, καλείται να εισπράξει -σύμφωνα με πληροφορίες από τα ταμεία της ΑΕΠΙ- ποσό που αγγίζει τις 500.000 ευρώ. Για πολλούς, δώρο “εξ ουρανού” του Παντελή στους γονείς και τα αδέρφια του.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του αριθμού και να συνειδητοποιήσει το ντελίριο και τη λατρεία του κοινού, αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν αντίστοιχο ή λίγο μεγαλύτερο ποσό από πνευματικά δικαιώματα έχουν εισπράξει μόνον οι κληρονόμοι του αείμνηστου Βασίλη Τσιτσάνη.

Κι αυτό στο παρελθόν, όταν η δισκογραφία μεσουρανούσε και τα νυχτερινά μαγαζιά δούλευαν έξι, ακόμα και επτά μέρες.

Παντελής Παντελίδης: Το σπίτι που αγόρασε στη Βούλα πριν πεθάνει

Μόλις δυο μήνες πριν το τροχαίο που του στοίχησε την ίδια του τη ζωή, ο Παντελής Παντελίδης αγόρασε ένα πολυτελές σπίτι στο Πανόραμα της Βούλας.

Δημοσιεύματα υποστήριζαν πως το σπίτι αυτό, ανήκε στον επιχειρηματία Κώστα Μπερτάκη, ο οποίος το πούλησε στον Παντελή Παντελίδη για 1 εκατομμύριο ευρώ και πως μάλιστα του είχε δώσει προκαταβολή και πως τα υπόλοιπα θα τα έδινε κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους.

spiti panteli pantelidi voula

 

Το περιοδικό Full, φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέα ντοκουμέντα όπως το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο τραγουδιστής με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που είναι δικηγόρος, αφού ο επιχειρηματίας έμενε εκεί με ενοίκιο και μάλιστα το ενοικίαζε στο όνομα της μητέρας του. Γι’ αυτό και το μόνο που είχε ζητήσει από τον τραγουδιστή μετά την αγορά του σπιτιού ήταν να μείνει για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να βρει το σπίτι που ήθελε και θα του κάλυπτε τις ανάγκες του.

Ο Παντελής Παντελίδης σύμφωνα με το περιοδικό αγόρασε την πολυτελέστατη μεζονέτα 844.410,59 ευρώ και όταν υπέγραψε τα συμβόλαια έδωσε στην ιδιοκτήτρια το ποσό των 494.410,59 ευρώ και το υπόλοιπο θα το κάλυπτε σε δυο δόσεις.

Τα πιο σημαντικά