Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
επικαιρότηταAυτή είναι ο νέος «Πάτερ Αντώνιος»: H ζάμπλουτη νέα πρόεδρος της «Κιβωτού...

Aυτή είναι ο νέος «Πάτερ Αντώνιος»: H ζάμπλουτη νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου»

Σύζυγος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, η Αλεξάνδρα Μαρτίνου έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια για την κοινωνικής της προσφορά. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ενωσης “Μαζί για το Παιδί”.

Ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της “Κιβωτού του Κόσμου”, μετά τις φρικτές καταγγελίες για κακοποίηση και ασέλγεια ανηλίκων και το “ξήλωμα” του προηγούμενου συμβουλίου από την κυβέρνηση.

Η αλλαγή της διοίκησης είναι προσωρινή και έχει διάρκεια ένα έτος. Το νέο ΔΣ καλείται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα αλλά και να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.

Πρόεδρος του νέου ΔΣ είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος και πρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου ανήκει σε μία από τις ισχυρότερες εφοπλιστικές οικογένειες του τόπου. Σύζυγος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια για την κοινωνικής της προσφορά.

60f4cac54831420da1f0668dff5c6078

Η Ενωση “Μαζί για το Παιδί”, της οποίας η κ. Μαρτίνου είναι ιδρυτικό μέλος, ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι πρόεδρος της Ενωσης “Μαζί για το Παιδί” από το 2018, και με σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φτώχειας, της αναπηρίας, της κακοποίησης και της αρρώστιας των ανήλικων παιδιών.

4ff4d0de0b3846919531a564389dda37

“Φιλανθρωπία σημαίνει να γνωρίζεις σε βάθος την κοινωνία. Θα σας πω ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε πως ο μέσος άνθρωπος μπορεί να μην έχει ιδέα για την ανέχεια γύρω μας. Πήραμε μια χορηγία από μια εταιρεία για είδη προσωπικής υγιεινής. Ακούγεται περίεργο και όμως υπάρχουν κορίτσια σήμερα στην Ελλάδα που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν το προϊόν αυτό και τις δύσκολες ημέρες δεν πηγαίνουν στο σχολείο τους. Οταν ασχολείσαι με το δικό μας πεδίο βλέπεις, ακούς και μαθαίνεις πράγματα που αν και αυτονόητα στη συνείδησή μας, σκοντάφτουν στη σκληρή πραγματικότητα”, έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στην “Καθημερινή”.

c64a0f2804fc4098ab7c359a9e2a1c12

Κιβωτός του Κόσμου – Αυτό είναι το νέο ΔΣ της ΜΚΟ

Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους κάτωθι:

-Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ”, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
-Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
-Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”,
-Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
-Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας “Φίλων της Θεοτόκου”,
-Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η “Χαρά”,
-Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

“Τα νέα μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν ένα δύσκολο και φορτισμένο αυτή τη στιγμή έργο. Τους ευχαριστούμε για αυτό. Η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ως Πρόεδρος, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη έχουν αποδείξει στην διάρκεια της πορείας τους ότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να ανταπεξέλθουν. Ως Υπουργείο και ως κοινωνία θα πρέπει να τους στηρίξουμε για τα παιδιά της Κιβωτού, για όλους μας”, δήλωσε η υφυρπουργός Εργασίας, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.
Τα πιο σημαντικά