Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
διεθνή«Αυτή είναι η θάλασσά μας» - Η γνώμη Τούρκων πολιτών για τις...

«Αυτή είναι η θάλασσά μας» – Η γνώμη Τούρκων πολιτών για τις εντάσεις Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο

Οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης σχολιάζουν τις ενέργειες που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, υποστηρίζοντας κυρίως την τουρκική πλευρά.

«Αυτή είναι η θάλασσά μας» ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλί Αϊμπάς, κατοίκου της Κωνσταντινούπολης, όταν ερωτήθηκε για το τι πιστεύει για τα επεισόδια που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε το βίντεο

Πολλοί κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης είναι σύμφωνοι με τις ενέργειες της Τουρκίας, αναφορικά με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ελλάδα ζητά δικαιώματα στα ύδατά μας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Εκπλήσσομαι επίσης που η Αίγυπτος, μια χώρα που θα έπρεπε να είναι φιλική μαζί μας, συμφωνεί με την Ελλάδα. Τα νερά είναι φυσικό μας δικαίωμα και πιστεύω ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας ως χώρα» σχολιάζει ο Εμρέ Τεκίν, ένας ακόμη κάτοικος από την Κωνσταντινούπολη.

Από την άλλη πλευρά, ο Φερντί Τουργούτ, προσθέτει πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ζήτημα των δύο λαών και πως η παρέμβαση των κρατών-μελών της ΕΕ, αντί να εξομαλύνει, επιδεινώνει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου, η απάντηση της Τουρκίας ήταν να εκδώσει μια νέα NAVTEX, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 23 Αυγούστου.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην ελληνική πλευρά, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Πηγή βίντεο: Ruptly

Τα πιο σημαντικά