Αυτή είναι η φωτογραφία που καθήλωσε το ελληνικό ίντερνετ

27 Μαρτίου, 201812:06 ΠΜ
More videos

Ήταν μία μέρα που το feed του Facebook δεν είχε να προσφέρει τίποτα παραπάνω από post για τα εθνικά μας τηλεοπτικά θεάματα και την ταλαιπωρία από τις αλλεργίες της άνοιξης, όταν έπεσα πάνω σε μία κοινοποίηση από το προφίλ της Βικτώριας Άλεξ.

Μια εικόνα με αιχμαλώτισε αμέσως. Ένας άνδρας με λευκά μαλλιά, κρατά στα χέρια του την εξίσου ολόλευκη γάτα του. Μοιράζονται ο ένας τη συντροφιά του άλλου, αλλά και το ίδιο βλέμμα. Η ομοιότητα συγκλονίζει και σχόλια και κοινοποιήσεις πέφτουν βροχή. Το δυνατό στιγμιότυπο έφτασε γρήγορα μέχρι την ηλεκτρονική έκδοση της Ιταλικής Vogue. Η μέρα σώθηκε χάρη στη φωτογραφία που τράβηξε η Βικτώρια τα ξημερώματα, κατεβαίνοντας από το νυχτερινό λεωφορείο Χ14.

©Βικτώρια Άλεξ

Η λεζάντα που επέλεξε για να συνοδεύσει τη φωτογραφία της η ερασιτέχνης φωτογράφος και συντάκτρια του site ΑΣΣΟΔΥΟ περιγράφει την απρόσμενη συνάντησή της με τον επιβάτη του νυχτερινού λεωφορείου, από τον οποίο ζήτησε ευγενικά να ποζάρει, πριν τον βοηθήσει να προσανατολιστεί για να βρει τον δρόμο της επιστροφής στο σπίτι.

«Οι επιβάτες των μεταμεσονύχτιων λεωφορείων της Αθήνας μπορεί να είναι γεννημένοι τον Ιούνιο του 1921, να παίρνουν χάπι για την κολπική μαρμαρυγή, να μένουν στους Αμπελόκηπους, να διαβάζουν πολύ, να μην αναγνωρίζουν τα κτήρια της Β. Σοφίας, να έχουν μια γάτα που το βλέμμα της είναι ίδιο με το δικό τους. Εγώ σε έναν επιβάτη του χ14 υποσχέθηκα πως θα του αφήσω τη φωτογραφία του στο ταχυδρομικό κουτί.

(μάρτης, 2018, 3.34πμ)».

[a.v.]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News