Αυτές είναι οι δίδυμες αδερφές από την Κοζάνη που σάρωσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις

28 Αυγούστου, 2020 4:15 ΜΜ
More videos

Με πίστη και σωστό πρόγραμμα έδωσαν σάρκα και οστά στα όνειρά τους. Οι δίδυμες από την Κοζάνη, είδαν τις βάσεις και πλέον… αποκαλύπτονται με συνέντευξή τους!

Η Νικολέτα και η Παναγιώτα Ζαχαριάδη, δίδυμες αδελφές με 19.525 και 19.250 μόρια αντίστοιχα, μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ στην Κοζάνη, στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και στον Τομέα της Πληροφορικής πέτυχαν το στόχο τους.

Η Νικολέτα μάλιστα κατάφερε να συγκεντρώσει 19.525 μόρια, τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης και τώρα είναι έτοιμη για την Ιατρική Θεσσαλονίκης που εισήχθη τέταρτη σε σειρά βαθμολογίας. «Σίγουρα μικρότερη είχα σκεφτεί κι άλλα επαγγέλματα που θα μπορούσα να κάνω στο μέλλον, αλλά η ιατρική ήταν ένα όνειρο που έγινε στόχος. Θέτοντάς τη ως βασικό μου στόχο και παρά τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, έκανα τις καλύτερες δυνατές επιλογές για εμένα, έβαλα προτεραιότητες στην καθημερινότητά μου και τον πέτυχα».

Όπως λέει αφοσιώθηκε στο διάβασμα και παρά τα… πάνω – κάτω που έφερε ο κορονοϊός, δεν βγήκε από το πρόγραμμά της: “Η πανδημία αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι μια αρκετά μεγάλη «δοκιμασία» για την ανθρωπότητα. Ανάλογες συνθήκες έχουν υπάρξει στο παρελθόν και πιθανώς θα υπάρξουν και στο μέλλον.

Διαλέγοντας ένα τέτοιο επάγγελμα γνωρίζει κανείς ότι τέτοιες περίπου καταστάσεις θα βιώσει. Η πανδημία αυτή δεν επηρεάζει αρνητικά την επιλογή μου, ίσα ίσα με ενθαρρύνει να προχωρήσω παρακάτω με αυτή.”

Μέσα στη χαρά της, δεν ξεχνάει να στείλει το δικό της μήνυμα, στα παιδιά της ηλικίας της: “οι νέοι της σημερινής γενιάς οφείλουμε να πιστέψουμε πως ό,τι καλό κάνουμε, κάνει τη διαφορά και πως αν πιστέψουμε και παλέψουμε για τα όνειρά μας ο κόσμος ίσως να γίνει λίγο καλύτερος για όλους μας. Στο κάτω κάτω το μέλλον είναι στα χέρια μας.”

Η δίδυμη αδερφή της, Παναγιώτα Ζαχαριάδη εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Η άμεση επαφή με το αντικείμενο μέσω εργαστηρίων είναι ο ιδανικός τρόπος εκπαίδευσης σύμφωνα με την γνώμη της.

“Η απότομη μεταβολή των «κανονικών» συνθηκών ήταν φυσικό να προκαλέσει αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα μελέτης μου. Αρχικά υπήρξαν δυσκολίες, όμως και με την εξ αποστάσεως βοήθεια των καθηγητών μου, επήλθε μια νέα κανονικότητα, με κινητήρια δύναμη την προσήλωση στους στόχους μου…

Αρχικά, αυτό που θεωρώ σημαντικότερο είναι να έχεις σχηματίσει στον νου σου μια ξεκάθαρη εικόνα του τι επιδιώκεις και, παράλληλα, οφείλεις να είσαι σίγουρος πως αυτό είναι καθαρά δική σου επιθυμία. Βέβαια, εξίσου απαραίτητη πιστεύω πως είναι η προσήλωση στον στόχο σου και οι μερικές υποχωρήσεις που θα χρειαστεί να γίνουν προκειμένου να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι υψηλές φιλοδοξίες και η θετική σκέψη μπορούν να σε οδηγήσουν και αυτές με τη σειρά τους στον τελικό σου στόχο.” Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: