«Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε ένα συγγνώμη, ένα έκανα λάθος, ένα έχω τύψεις» συγκλονίζει η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου

17 Απριλίου, 202211:36 ΜΜ

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μια ώρα φυλακή», «δεν ακούσαμε ούτε μια συγγνώμη», «ήταν άνθρωπος με το Α κεφαλαίο», «έχουμε σταθεί με παραπάνω αξιοπρέπεια, καμία φορά νιώθω ότι έτσι τον αδικώ», «του φέρθηκαν με μίσος», «θα ζούμε με την απώλεια μέχρι να πεθάνουμε». Μερικές μόνο από τις συγκλονιστικές κουβέντες της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η λύγισε. Που η φωνή της «έσπασε». Που σταμάτησε την κουβέντα της. Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε την Κυριακή (17.04.2022) στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» στον Alpha και η λέξη συγκλόνισε είναι πολύ μικρή για να χαρακτηρίσει τα όσα είπε.

«Ο εισαγγελέας έφτασε σε κάποια συμπεράσματα, τα οποία για εμάς ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή, αλλά θα ήθελα να ακουστούν, ότι ο Ζαχαρίας δεν μπήκε για να κάνει κανενός είδους ληστεία και να κάνει κακό σε κανέναν. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που μπήκε. Ο λόγος που μπήκε παραμένει ανεξιχνίαστος. Δεν ήταν ένας άνθρωπος επικίνδυνος για κανέναν απολύτως. Ότι βρισκόταν σε μια ψυχική, μη ήρεμη, κατάσταση, τρομαγμένος, συγχυσμένος, μπερδεμένος ίσως, γιατί μπαίνοντας σε αυτό το κατάστημα φαντάζομαι ότι ζητούσε βοήθεια και μετά έπρεπε να αντιμετωπίσει μια βία και έναν όχλο απέξω που τον έκανε να φοβηθεί περισσότερο και να τρομοκρατηθεί. Του φέρθηκαν με μίσος, με μανία» ανέφερε αρχικά η Ελένη Κωστοπούλου μιλώντας για τη δολοφονία του γιου της, τον Σεπτέμβριο του 2018 στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

«Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε ένα “συγγνώμη”, ένα “έκανα λάθος”, ένα “έχω τύψεις”, “έχω μετανιώσει, δεν κοιμάμαι”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μία ώρα φυλακή και αυτό είναι… όχι θλιβερό, δεν μπορώ να το περιγράψω ότι μας βύθισαν σε όλο αυτό το πένθος, την μια οδύνη, την ταλαιπωρία, την απώλεια και όλο αυτό που βιώνει η οικογένειά μας και θα το βιώνει μέχρι να πεθάνουμε γιατί εμείς οι γονείς ζούμε με την απώλεια των παιδιών μας κάθε μέρα», συνέχισε.

Διερωτήθηκε «πως μπορεί κάθε νοήμων άνθρωπος, άνθρωπος με λογική, να δει αυτές τις εικόνες, να φτάσει σε αυτά τα συμπεράσματα και αυτό που βλέπει να του λένε ότι δεν είναι ανθρωποκτονία» και πρόθεσε πως η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου «δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία για αυτό το τραγικό γεγονός και τις ανάλογες ποινές».

«Έχουμε σταθεί με παραπάνω αξιοπρέπεια από όσο πρέπει και ίσως νιώθω καμιά φορά μέσα μου ότι έτσι αδικώ το παιδί μου αλλά αυτή είναι η ανθρωπιά μας», πρόσθεσε, σε μια ακόμη στιγμή που συγκλόνισε με τα λόγια της.

«Δεν έχω δει το βίντεο»

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του Ζακ Κωστόπουλου έχουν καταγραφεί σε σειρά από βίντεο που κατέγραφαν πολίτες που βρίσκονταν το μοιραίο μεσημέρι στην οδό Γλάδστωνος, έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου μπήκε ο Ζακ Κωστόπουλος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους, το πώς κατέγραψαν σκηνές ενός εγκλήματος και μετά πήγαν σπίτι και το έκαναν τι; Το έδειξαν στους συγγενείς τους; Το έβαλαν να παίξει ξανά και ξανά για να το δουν; Δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους μου πως όχι μόνο παρέμειναν και το έβλεπαν μόνο, το κατέγραφαν κιόλας. Αντί να φύγουν ή να βοηθήσουν», είπε η Ελένη Κωστοπούλου.

Εκείνη «δεν το έχω δεί ποτέ (το βίντεο). Έχω δει σκηνές, βλέποντας το ρεπορτάζ, φαίνονται κάποιες σκηνές, εκεί παίρνω τα μάτια μου από την οθόνη. Τον έχω δει στο πεζοδρόμιο, το σώμα του. Έχω δει αυτή τη σκηνή. Δεν θα άντεχα να το δω για κανέναν άνθρωπο».

Ζακ Κωστόπουλος, άνθρωπος με Α κεφαλαίο

«Τον θαυμάζω. Νομίζω ότι ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Είχε κι αυτός τις αδυναμίες του, όπως όλοι μας. Δεν μιλάω για έναν τέλειο άνθρωπο αλλά για έναν άνθρωπο της προσφοράς. Ο σύζυγός μου του έλεγε επανειλημμένα: “Ζαχαρία δεν θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο”, κι εκείνος σιωπούσε γιατί δεν συμφωνούσε. Ήθελε να τον αλλάξει. Είχαμε αγωνία γιατί ζώντας στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει να μην είσαι στρέιτ, ξέρουμε ότι αυτό σχεδόν συνεπάγεται μία μη ευτυχισμένη ζωή», λέει η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.

Αποκάλυψε ότι του είχαν ζητήσει να πάει στην Αμερική, όπου μένουν με τον σύζυγό της αλλά ο Ζακ Κωστόπουλος «δεν ήθελε να αφήσει τους ανθρώπους που βοηθούσε. Περισσότερο έμεινε γι’ αυτούς γιατί αν ήταν εγωιστής, θα ερχόταν».

«Κάποιος είπε ότι ο Ζαχαρίας δεν είχε πάρει αγάπη από την οικογένειά του γι’ αυτό έκανε αυτά που έκανε», είπε η Ελένη Κωστοπούλου, αποκαλύπτοντας πως του απάντησε και λέγοντας: «Δεν δέχομαι από κανέναν να κρίνει ενώ δεν μας γνωρίζουν. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα ολομόναχη. Δεν τα κράτησε καμία γιαγιά, καμία θεία. Εγώ και ο σύζυγός μου».

Αναφέρθηκε, «λυγίζοντας» ξανά, σε μια κουβέντα που της είπε μια «γιαγιά». Να μη χαλάει η σειρά (σ.σ. να μην πεθαίνουν τα παιδιά πριν από τους γονείς). «Εύχομαι σε καμία οικογένεια να μην χαλάσει η σειρά, να φύγουμε όλοι με τη σειρά που έχουμε γεννηθεί», είπε.

Και όταν ρωτήθηκε τι θα ήθελε να υπάρχει δίπλα από το όνομα του Ζακ Κωστόπουλου, η μητέρα του είπε: αγωνιστής και ελεύθερος.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News