Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
διάφοραΑυτά δεν μας τα λένε οι πρατηριούχοι: Κόλπο να πληρώνεις τη βενζίνη...

Αυτά δεν μας τα λένε οι πρατηριούχοι: Κόλπο να πληρώνεις τη βενζίνη φθηνά, γιατί πρέπει να βάζεις μόνο Δευτέρα

Βενζίνη στο αυτοκίνητο δεν πρέπει να βάζουμε οποιαδήποτε ημέρα, αλλά συγκεκριμένες, οπότε οι τιμές στα βενζινάδικα είναι πιο χαμηλές.

Με βάση μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επιβεβαιώνονται οι παρατηρήσεις που γίνονται καθημερινά σχετικά με τις τιμές των καυσίμων στα βενζινάδικα.

Με βάση τα δεδομένα που διαθέτει, η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών βενζίνης συμπέρανε ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχουν μικρές αλλά σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές, οι οποίες δεν οφείλονται σε αλλαγές των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Επιπλέον, αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία, η εφαρμογή διαπίστωσε ότι η Δευτέρα προσέφερε συνήθως τις χαμηλότερες μέσες τιμές βενζίνης και είναι η ιδανική μέρα για να γεμίσει το ρεζερβουάρ, ενώ η Παρασκευή, που συνήθως θεωρείται μια από τις πιο δαπανηρές ημέρες για τη βενζίνη, τώρα εμφανίζεται ως μια από τις πιο οικονομικές.

Λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενες αναφορές και παραδοχές, οι οδηγοί επιλέγουν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους την Παρασκευή, για τις δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου.

Πότε πρέπει να βάζουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο

Η ιδανική επιλογή είναι να γεμίσει το ρεζερβουάρ στην αρχή ή στο τέλος της εβδομάδας εργασίας, δηλαδή τη Δευτέρα ή την Παρασκευή. Αφού περάσει η Δευτέρα, η Κυριακή είναι η πιο οικονομική μέρα για να γεμίσετε το ντεπόζιτο.

Αντιθέτως, το Σάββατο θεωρείτο η χειρότερη ημέρα για αγορά καυσίμων και η Πέμπτη είναι η χειρότερη μέρα ανεφοδιασμού βενζίνης, ενώ το Σάββατο παραμένει μια «ακριβή» ημέρα στα βενζινάδικα, με μεγάλη κίνηση και ουρές.

Η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει στα μέσα της εβδομάδας

Τέλος, τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν την αποφυγή ανεφοδιασμού του αυτοκινήτου στα μέσα της εβδομάδας, καθώς η Τετάρτη είναι τώρα η δεύτερη πιο «ακριβή» ημέρα, μετά την Πέμπτη.

Τα πιο σημαντικά