Αυστρία: Επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό και εθνικό lockdown σε όλους τους πολίτες της

19 Νοεμβρίου, 202112:12 ΜΜ
More videos

Σφίγγει τα λουριά για όλους η Αυστρία επιβάλλοντας lockdown όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους από τη Δευτέρα, όπως αναφέρουν αυστριακά ΜΜΕ.

Στη Γερμανία, η απερχόμενη Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα (19:15 μ.μ., ώρα Ελλάδος) νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Τα κρούσματα της νόσου Covid στην Αυστρία έχουν εκτιναχθεί τις τελευταίες ημέρες με την αυστριακή κυβέρνηση να αναγκάζεται να προχωρήσει στη λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων, λίγες ημέρες μετά το lockdown που επέβαλε για τους ανεμβολίαστους.

Η αυστριακή κυβέρνηση συμφώνησε για ένα καθολικό lockdown, σύμφωνα με τις εφημερίδες «oe24», «Krone», «Kurier» και «Standard».

Το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει -σε πρώτη φάση- δέκα ημέρες ενώ μπορεί να παραταθεί για δέκα ημέρες το πολύ. Τα σχολεία όμως θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα εντός της ημέρας, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το μόνο σίγουρο είναι, επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα «Die Krone» ότι το lockdown για τους ανεμβολίαστους θα διαρκέσει πάνω από 20 ημέρες.

Ο αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News