Αυστηρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια – Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

12 Φεβρουαρίου, 2021 6:59 ΜΜ
More videos

Επελαύνει το τρίτο κύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Τι ανακοίνωσε κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σε ποιες περιοχές ισχύουν νέα μέτρα.

Σε δραματική εξελίσσεται η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, με το τρίτο κύμα να επελαύνει και να «μολύνει» όλες τις περιοχές της χώρας. Μετά την Αττική, που από την Πέμπτη (11.02) βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, ανακοινώθηκε σήμερα πως σε αυστηρό lockdown μπαίνουν και ο Νομός Αχαΐας και η Εύβοια, πλην της Σκύρου, ως περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου»

Στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου» παραμένουν οι δήμοι Αγίου Νικολάου, Θήρας και Μυκόνου.

Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από το πρωί του Σαββάτου, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στις συγκεκριμένες περιοχές, τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 13/02 τα εξής μέτρα:

  • απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές 21:00-5:00 και τα Σαββατοκύριακα 18:00-5:00.
  • Oι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση SMS για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
  • Για τις μετακινήσεις εκτός νομού, επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας, για εφάπαξ μετακίνηση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
  • Για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου / εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, ενώ επιτρέπεται και η μετακίνηση για αγροτική συγκομιδή, με την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.
  • Για τις μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.