Αύγουστος Κορτώ: Η ανάρτησή του για τον πατέρα που αυτοκτόνησε μετά τη διαπόμπευση του γιου του

17 Φεβρουαρίου, 2022 1:18 ΠΜ
More videos

«Μακάρι, ως τα εξήντα, να ‘χε αποδεχτεί την αλήθεια – πως το παιδί του ήταν μια χαρά παλικάρι, ότι δεν είχε τίποτα το ντροπιαστικό», έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ στο Facebook για την αυτοκτονία ενός πατέρα

Ητραγική είδηση της αυτοκτονίας ενός πατέρα που δεν άντεξε τη διαπόμπευση του γιου του στο καφενείο του χωριού εξόργισε τον συγγραφέα, Αύγουστο Κορτώ. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτήρισε «φρικτό, βίαιο κι ασυγχώρητο το να εξωθήσεις έναν άνθρωπο σε απόγνωση, με όπλο το παιδί του». Στην ανάρτησή του ο Αύγουστος Κορτώ πρόσθεσε: «Μακάρι, ως τα εξήντα, να ‘χε αποδεχτεί την αλήθεια – πως το παιδί του ήταν μια χαρά παλικάρι, ότι δεν είχε τίποτα το ντροπιαστικό – και να ‘λεγε στους καλοθελητές, “Στ’ α…..α μου σας γράφω. Ο γιος μου είναι άντρας σαν τους δικούς σας».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Εξηντάχρονος πατέρας αυτοκτονεί επειδή διέρρευσε βίντεο του γιου του με άλλον άντρα, κι επειδή ο μικρόκοσμος του νησιού – χτεσινοί φίλοι, σημερινοί κριτές – τον ξετίναξε στην κοροϊδία.

Είναι φριχτό κι αδιανόητο – και ποινικά κολάσιμο – να εκθέτουν προσωπικές σου στιγμές στο ίντερνετ, είναι μια πράξη άγριας βίας. Και δεν θα πούμε ποτέ σε κανέναν “Μην τραβάς βίντεο”. Δικαίωμα του καθενός να απολαμβάνει τον έρωτα κατ’ ιδίαν όπως γουστάρει, χωρίς να τρέμει την κακοήθεια και τη χαμέρπεια της διαπόμπευσης.
Άλλο τόσο φριχτό, και βίαιο, κι ασυγχώρητο, το να εξωθήσεις έναν άνθρωπο σε απόγνωση, με όπλο το παιδί του.

Μα η τελική πράξη βίας του πατέρα προς τον εαυτό του μου αφήνει έναν κόμπο στον λαιμό, ένα γαμώτο: Μακάρι, ως τα εξήντα, να ‘χε αποδεχτεί την αλήθεια – πως το παιδί του ήταν μια χαρά παλικάρι, ότι δεν είχε τίποτα το ντροπιαστικό – και να ‘λεγε στους καλοθελητές, “Στ’ α@@@@@α μου σας γράφω. Ο γιος μου είναι άντρας σαν τους δικούς σας”. Και να μην καταστρέφονταν τόσες ζωές από ένα ρημάδι έλλειμμα αποδοχής, ανοχής, αγάπης».

Στο εν λόγω βίντεο, παρουσιαζόταν ο γιος του αυτόχειρα σε ερωτικές περιπτύξεις με άλλον άνδρα. Το καφενείο του χωριού που σχολίαζε γελώντας και χρησιμοποιώντας σεξιστικά σχόλια, ώθησε τον άτυχο άνδρα στο να βάλει τέλος στη ζωή του. Η υπόθεση έλαβε μεγάλες διαστάσεις και γρήγορα κυκλοφόρησε στα γύρω νησιά, ενώ προανάκριση διενεργεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.