Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
διεθνήΑuτός είναι ο πρώτος 15χρονος κομπιουτεράς που αγιοποιεί το Βατικανό

Αuτός είναι ο πρώτος 15χρονος κομπιουτεράς που αγιοποιεί το Βατικανό

Ένας έφηβος που γεννήθηκε στο Λονδίνο, ονόματι Carlo Acutis, και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών πρόκειται να γίνει από τον πάπα Φραγκίσκο ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Carlo Acutis ήταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του το 2006 και επρόκειτο να αγιοποιηθεί από τον πάπα Φρακγίσκο.

carlo acutis

Χθες Πέμπτη (23.05.2024), ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναγνώρισε και δεύτερο θαύμα που αποδόθηκε στον Acutis, προκρίνοντας τον έφηβο για αγιοποίηση.

covent garden corpus christi catholic church carlo acutis memorial.jpg

Ο Acutis γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 από ιταλούς γονείς, τον Andrea Acutis και την Antonia Salzano, πριν η οικογένεια μετακομίσει στο Μιλάνο όταν ήταν παιδί.

Ο τελευταίος που αγιοποιήθηκε από τους συνολικά 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν από τον Πάπα Φραγκίσκο, γεννήθηκε το 1926.

Η Σαλζάνο είχε δηλώσει παλαιότερα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

Ανέφερε επίσης ότι ο Acutis στήριζε οικονομικά και ηθικά συμμαθητές τους, υπερασπιζόταν άτομα με αναπηρία που δέχονταν bullying και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους στο Μιλάνο.

Η αγιοποίηση του Acutis ανακοινώθηκε το 2020, οπότε το Βατικανό έκρινε ότι έσωσε από θαύμα τη ζωή ενός άλλου αγοριού .

20201003t0445 assisi carlo acutis 1006389.jpg scaled
The body of Carlo Acutis, who died in 2006, is pictured at the Church of Santa Maria Maggiore in Assisi, Italy, Oct. 3, 2020. The Italian teen, who had a great love for the Eucharist, will be beatified Oct. 10 in Assisi. (CNS photo/Paul Haring)

Το Βατικανό ισχυρίστηκε ότι επενέβη από τον ουρανό το 2013 για να θεραπεύσει ένα αγόρι από τη Βραζιλία που έπασχε από μια σπάνια ασθένεια.

Το δεύτερο θαύμα του Acutis έγινε το 2022, όταν μια 21χρονη κοπέλα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία.

Τα πιο σημαντικά