Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑuτός είναι ο ισπανικός κολоσσός ρούχων κλείνει τα καταστήματά του στην Ελλάδα

Αuτός είναι ο ισπανικός κολоσσός ρούχων κλείνει τα καταστήματά του στην Ελλάδα

Αποχωρεί από την Ελλάδα μετά από 19 χρόνια η ισπανική εταιρία ρούχων sfera.

Στην Ελλάδα, τα καταστήματα Sfera λειτούργησαν για πρώτη φορά το 2005 με το άνοιγμα των πρώτων μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Ιδρύθηκε το 2001 ως μία μικρή εταιρεία που θα προσέφερε στην ισπανική αγορά καλής ποιότητας ρούχα σε προσιτές τιμές.sfera katastima

Ο κολοσσός El Corte Inglés την πήρε υπό την σκέπη της και γιγαντώθηκε. Η εταιρεία Sfera έγινε ένα παγκόσμιο lifestyle brand, με διεθνή παρουσία ενώ επεκτάθηκε και στην Ελλάδα με καταστήματα σε Αθήνα (ένα στο Athens Mall, ένα στην Ομόνοια) και σε Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο διάστημα, τα καταστήματα είχαν χαμηλές τιμές «ξεστοκαρίσματος», γεγονός που προμήνυε την εξέλιξη.

Ήδη το κατάστημα στο Mall Athens έκλεισε οριστικά τις πόρτες του, όπως μας επιβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι του εμπορικού κέντρου, ενώ κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου πρόκειται να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

sfera moc 1

Το Ισπανικό fashion brand έχει παγκόσμια αναγνωρισμένη εμβέλεια με περισσότερα από 500 σημεία πώλησης σε 20 χώρες.

Ανήκει στο όμιλο El Corte Ingles που ιδρύθηκε το 1940 και είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν τα 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τζίρο, που ισοδυναμεί με 2,4% του GDP (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) της Ισπανίας.

Στην Ελλάδα, τα καταστήματα Sfera λειτούργησαν για πρώτη φορά το 2005 με το άνοιγμα των πρώτων μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Τα πιο σημαντικά