Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαAuτός είναι ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάpαξαν την 50χρονη στη...

Auτός είναι ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάpαξαν την 50χρονη στη Θεσσαλονική 

Προφυλακίστηκε ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Η απόφαση του Αρείου Πάγου που έδωσε τη νομική βάση για απαγγελία κακουργηματικής δίωξης.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε το μεσημέρι της Τετάρτης ο 37χρονος, οι σκύλοι του οποίου κατασπάραξαν την 50χρονη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.
Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια και αφού είχε ασκηθεί σε βάρος του από τον εισαγγελέα άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.
Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράκτη, από όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί ο ίδιος το παραμικρό. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν φάνηκε να πείθουν τις αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές και έτσι με την απόφασή τους κρίθηκε προφυλακιστέος.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου για την απαγγελία κακουργηματικής δίωξης

Οι αναφορές γειτόνων για τον τρόπο δράσης των σκυλιών αλλά κυρίως μία προηγούμενη απόφαση του Αρείου Πάγου σε σχετική υπόθεση οδήγησαν στην άσκηση δίωξης για κακουργηματική πράξη.

«Βλέπαμε πολλές φορές τα σκυλιά να βγαίνουν από την περίφραξη της αυλής». Η μαρτυρία αυτή ενός γείτονα της 50χρονης, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, από επίθεση τριών μεγαλόσωμων σκύλων, φαίνεται πως αποτέλεσε «κλειδί» στην απόφαση της εισαγγελικής Αρχής να ασκήσει στον 37χρονο ιδιοκτήτη των ζώων δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος.

Η τρύπα στον φράχτη που πέρασαν οι σκύλοι στο σπίτι της 50χρονης

Κατά πληροφορίες, τη νομική βάση για την απαγγελία κατηγορίας σε κακουργηματικό βαθμό έδωσε απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε καταδίκη ιδιοκτήτη σκύλου για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος πεζού, κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο -επειδή δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης παρότι γνώριζε ότι το ζώο είναι επικίνδυνο- αποδεχόμενος έτσι τον κίνδυνο που τελικά πραγματώθηκε.

Η 50χρονη, μητέρα δύο παιδιών, που σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα δέχθηκε περισσότερες από πενήντα δαγκωματιές σε όλο το κορμί και το κεφάλι, υπέκυψε στο σημείο της επίθεσης και συγκεκριμένα στην αυλή του σπιτιού της, όπου πραγματοποιούσε κηπουρικές εργασίες.

Τα πιο σημαντικά