Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαAuτό είναι το ωραιότερο σπίτι της Μεσογείου και βρίσκεται στην Πελοπόννησο

Auτό είναι το ωραιότερο σπίτι της Μεσογείου και βρίσκεται στην Πελοπόννησο

Η Ελλάδα έχει αποτελέσει πολλές φορές τον τόπο που επιλέγουν ξένοι για να φτιάξουν ή να αγοράσουν ένα σπίτι και είτε να αποτελεί το καταφύγιό τους είτε μόνιμη κατοικία τους.

Άλλοι επιλέγουν νησιά και άλλοι ορεινούς ή άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς για να τους μετατρέψουν στον δικό τους παράδεισο.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί και η επιλογή ενός Βρετανού συγγραφέα ο οποίος έφτιαξε στην Ελλάδα ένα από τα ομορφότερα σπίτια της Μεσογείου, για πολλούς το ωραιότερο.

Επέλεξε, δε μια περιοχή που φημίζεται για την ηρεμία της και τη φύση της. Μιλάμε για την Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης. Μέσα σε ένα εκπληκτικό τοπίο και με θέα τη θάλασσα, ο Patrick Leigh Fermor (Πάτρικ Λι Φέρμορ), ο Βρετανός περιηγητής με την έντονη ζωή έφτιαξε τον δικό του παράδεισο, στη χώρα που αγάπησε πολύ, την Ελλάδα.

0007225 the patrick joan leigh fermor house
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels

Καρδαμύλη: Το μέρος της Ελλάδας που ερωτεύτηκε ένας Βρετανός συγγραφέας και έφτιαξε ένα υπέροχο σπίτι

Ο Fermor, ήταν συγγραφέας αλλά η επαφή του με την Ελλάδα έγινε κυρίως στη Μάχη της Κρήτης καθώς όντας μεταμφιεσμένος ως βοσκός και έχοντας το ψευδώνυμο Μιχάλης πήρε μέρος στην Αντίσταση. Ανήκε, μάλιστα, στην μικρή σε αριθμό ομάδα αξιωματικών που συνέλαβε το 1944 τον Γερμανό διοικητή, Χάινριχ Κράιπε.

l879369
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels

Ο Fermor δεν αγωνίστηκε απλώς για την Ελλάδα αλλά την αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα του και γι’ αυτό το λόγο επέλεξε να φτιάξει εδώ το σπίτι του κατά τη δεκαετία του ’60. Το σπίτι σήμερα λειτουργεί και σαν κατάλυμα το οποίο μπορεί να νοικιάσει κάποιος και να περάσει εκεί μέρες χαλάρωσης με θέα τη θάλασσα.

0007226 the patrick joan leigh fermor house
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels

Το 1996 όντας εν ζωή, ο Patrick και η Joan Leigh Fermor δώρισαν το ακίνητο στο Μουσείο Μπενάκη και σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία τους και με το Συμβόλαιο Δωρεάς το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία συγγραφέων, ερευνητών, ποιητών και καλλιτεχνών, οι οποίοι αναζητούν έναν ήσυχο και φιλόξενο χώρο για να εργαστούν. Η δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου μπορεί να γίνει για τρεις μήνες κάθε χρόνο.

0007232 the patrick joan leigh fermor house
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels
l879375
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels

Η ιδιαίτερη κατασκευή του σπιτιού με την εκπληκτική θέα

Το σπίτι είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή η οποία σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Νίκο Χατζημιχάλη. Και ενώ στην πραγματικότητα μοιάζει σαν ένα ισόγειο, αναπτύσσεται σε δύο ορόφους μιας και είναι χτισμένο σε κατηφορικό σημείο. Η πέτρα κυριαρχεί παντού ενώ οι διάδρομοι κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις και συγκεκριμένα τη θέα στη θάλασσα.

1 0007233 the patrick joan leigh fermor house 750x375 1
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels

Το εσωτερικό του σπιτιού είναι εξίσου εντυπωσιακό με λιτά έπιπλα σε ήρεμες γραμμές και το ξύλο να κυριαρχεί. Απαλά χρώματα και κυρίως το άσπρο σε χαλαρώνουν και διαμορφώνουν ένα ήρεμο κλίμα. Το σπίτι διαθέτει μεγάλη αυλή με δέντρα ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα σπίτι στην Καρδαμύλη που δίκαια έχει τον τίτλο του ενός από τα πιο όμορφα στην Μεσόγειο.

l879360
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels
l879368
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels
l879377
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels
l879379
Πηγή φωτογραφίας: ariahotels

Δείτε το βίντεο

Τα πιο σημαντικά