Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαAuτό ειναι το διάσημο τσάι που ανακλήθηκαν 900.000 φακελάκια λόγω φυτοφαρμάκων

Auτό ειναι το διάσημο τσάι που ανακλήθηκαν 900.000 φακελάκια λόγω φυτοφαρμάκων

Εταιρεία τσαγιού που πωλείται και στην Ελλάδα, ανακάλεσε από την αγορά των ΗΠΑ βιολογικό τσάι, λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε φυτοφάρμακα.

Ανακλήθηκαν από την αγορά των ΗΠΑ σχεδόν 900.000 φακελάκια βιολογικό τσάι Yogi που περιέχονται σε 54.846 πακέτα της εταιρείας East West Teai. Ο λόγος είναι η παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια σύμφωνα με τον FDA. Το Yogi Tea είναι μια αμερικανική μάρκα που προσφέρει μείγματα βιολογικών βοτάνων, πράσινου και μαύρου τσαγιού. Η εταιρεία είναι ιδιωτική και λειτουργεί στη Βόρεια Αμερική από την East West Tea Company, LLC και την YOGI TEA GmbH για την Ευρώπη.

yogi tea 051924 2 32e843b0fe6646579c21df2a5f2d2d4eΤην ανάκληση αποφάσισε η ίδια η εταιρεία μετά από προγραμματισμένες αναλύσεις ελέγχου.

«Ενώ η Yogi δεν χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα, αγοράζοντας μόνο με Οργανικές Προδιαγραφές που δεν επιτρέπουν τη συμβατική χρήση φυτοφαρμάκων, βρισκόμαστε σε ένα πολύπλοκο δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας όπου δεν εκτιμούν όλοι τις βιολογικές πρακτικές με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε εμείς», είπε η εταιρεία. «Για παράδειγμα, εάν ένα γειτονικό αγρόκτημα εφαρμόζει φυτοφάρμακα ή χημικά λιπάσματα, αυτές οι εφαρμογές μπορεί να παρασυρθούν στη βιολογική γη των αγροτών μας» ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Η Yogi είπε ότι συνεργάζεται με καταστήματα για να αφαιρέσει τα επηρεαζόμενα κουτιά τσαγιού από τα ράφια και ακολουθεί τις οδηγίες του FDA.

Πηγή: cibum.gr

Τα πιο σημαντικά