Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαAuτή είναι η 40χρονη μητέρα δυο παιδιών που βρέθηκε σήμερα νεκpή στο...

Auτή είναι η 40χρονη μητέρα δυο παιδιών που βρέθηκε σήμερα νεκpή στο Μενίδι

Μενίδι: Τρεις φορές είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία η 40χρονη που δολοφονήθηκε

Νεκρή από τα χέρια του πρώην συζύγου της έπεσε μια 40χρονη από την Αλβανία στο Μενίδι με τη νέα γυναικοκτονία να συγκλονίζει την Ελλάδα.

Το άγριο φονικό έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης (16.05.2024) σε κεντρικό δρόμο στο Μενίδι με τον πρώην σύζυγό της να σκοτώνει με μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει πως η 40χρονη, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και προ δεκαετίας, είχε απευθυνθεί στις Αρχές τρεις φορές και είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενεικακή βία.

 Η 40χρονη είχε καταγγείλει τις επιθέσεις που είχε δεχτεί και δύο μέρες μετά το συμβάν την κάλεσε ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος ενδοοικογενειακής βίας και του απάντησε ότι είναι εντάξει και δεν χρειάζεται κάτι. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, της είχαν προσφέρει safe house για να φιλοξενηθεί προσωρινά, αλλά και να κάνει χρήση του panic button, αλλά αρνήθηκε.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι πριν χωρίσει είχε μετακομίσει πρόσφατα στο Μενίδι όπου αγόρασαν και σπίτι. Είχαν δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι και 15 και 16 ετών.

Ειδικότερα, η πρώτη καταγγελία έγινε στις 3 Απριλίου 2013 με την γυναίκα να υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Τότε ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

kopela dolofonia menidi2

menidi thima

menidi 1

menidi 2

Η δεύτερη καταγγελία έγινα στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 με το θύμα να καταγγέλλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για απειλήσωματική βλάβη και εξύβριση. Ο άνδρας συνελήφθη και πάλι και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο άνδρας απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018.

Η τελευταία καταγγελία έγινε στις 7 Μαΐου 2024 και πάλι για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση). Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Ο διοικητής του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας την κάλεσε δύο μέρες μετά το συμβάν και εκείνη του απάντησε ότι είναι εντάξει.

Στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Παράλληλα ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Πλέον οι έρευνες των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στραφεί προς αυτόν τον άνδρα ο οποίος αναζητείται χωρίς ακόμα να έχει εντοπιστεί.
«Η κοπέλα φώναζε ‘βοήθεια, βοήθεια’»

Τις τελευταίες, δραματικές στιγμές που έζησε η 40χρονη στο Μενίδι προτού πέσει νεκρή από το μαχαίρι του δολοφόνου της περιγράφει μια κάτοικος της περιοχής η οποία έμαθε τα τραγικά νέα από έναν πελάτη της.

Όπως περιγράφει η επιχειρηματίας, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μαγαζί της, ο πελάτης άκουσε την κοπέλα να καλεί σε βοήθεια και ειδοποίησε την Αστυνομία.

«Το πρωί έρχομαι 5.10, πίνω τον καφέ μου και μπαίνει ένας πελάτης και μου λέει ‘κλείσε τη πόρτα, μην ανοίγεις την πόρτα γιατί εδώ σκότωσαν μια κοπέλα, εγώ πήρα την Αστυνομία’. Φοβήθηκα και δεν τον ρώτησα αλλά και μετά μου λέει να μην ανοίξω την πόρτα όμως αυτός πήρε στην Αστυνομία. Η κοπέλα φώναζε ‘βοήθεια, βοήθεια’ και αυτός φώναξε την Αστυνομία», αναφέρει.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τα πρώτα λεπτά μετά τη γυναικοκτονία

Το newsit.gr παρουσιάζει φωτογραφίες ντοκουμέντα από τις πρώτες στιγμές μετά τη δολοφονία. Η άτυχη γυναίκα κείτεται νεκρή κάτω και δίπλα της βρίσκεται ασθενοφόρο.

dolofonia3 dolofonia1 dolofonia2

Τα πιο σημαντικά